Formule 1

DONE DEAL: Russell volgend seizoen naar Williams: "Grote naam met lange historie"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 12 oktober 2018 10:00 • Print artikel

George Russell gaat volgend seizoen definitief voor Williams rijden. De 19-jarige Brit, die dit seizoen domineert in de Formule 2, tekende eerder vandaag een contract voor meerdere jaren bij de Britse renstal. Hij wordt de eerste Britse coureur bij Williams sinds Jenson Button, die in 2000 debuteerde bij de privateer.

null

Teambaas Claire Williams is zeer te spreken over het aantrekken van Russell: "Bij Williams zijn we altijd op zoek naar jong talent en Russell past goed in dat plaatje. Hij wordt nu al hoog ingeschat op de paddock en we volgen zijn carriŤre al een behoorlijke tijd."

Russell was vanzelfsprekend ook erg blij met de aanstelling: "Het is een eer om voor een team te rijden als Williams. Ze hebben een grote naam en een lange historie. Het bereiken van de Formule 1 is een droom die ik al vanaf jonge leeftijd had, en nu heb ik het bereikt. Ik wil graag Claire Williams en Toto Wolff bedanken voor deze kans."

Russell kan niet wachten om in 2019 voor het eerst aan de start van een Formule 1-race te staan: "Ik heb enorm veel zin om te werken met de mensen in Grove en om mijn eerste stappen te zetten als Formule 1-coureur. Ik kijk nu al uit naar de eerste race in Melbourne."

Met de aanstelling van Russell, zijn er nu nog vier zitjes die bevestigd moeten worden (2 bij Force India, 1 bij Toro Rosso en 1 bij Williams).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS