Formule 1

De unieke Hypercar van Peugeot voor de 24H Le Mans: "Alle ruimte om te innoveren en te verkennen, om..

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2021 10:29

Peugeot heeft deze week nieuwe auto onthuld waarmee zij terugkeert naar de 24 uur van Le Mans. De Peugeot 9X8 moet na de 905 en 908 de overwinning terugbrengen bij het Franse merk. Peugeot’s WEC-directeur Olivier Jansonnie werkte met een team dat geleid werd door Peugeot Sport Design-hoofd Mathias Hossann aan een auto die een opvallend aerodynamisch profiel zonder vleugel heeft.“De nieuwe regels van de Le Mans Hypercar zijn opgesteld om het belang van de conventionele prestatie verhogende systemen te nivelleren”, aldus Jansonniee. “Het ontwerpen van de 9X8 was een gepassioneerde ervaring, omdat wij de vrijheid hadden om in alle ruimte manieren te vinden, te innoveren en te verkennen om de prestaties van de auto te optimalieren en voor de aerodynamica.”

“De reglementen schrijven voor dat slechts één verstelbaar aerodynamisch apparaat is toegestaan, zonder de achtervleugel te specificeren. Uit ons rekenwerk en simulaties is gebleken dat hoge prestaties ook effect mogelijk waren zonder eentje.”

De motor is voorzien van een 500 kW twin-turbo 2,5 liter V7 en een 200 kW elektrische motor. "Ons doel met betrekking tot onze energiebehoefte is een onberispelijke, betrouwbare en perfecte controle”, vertelt Jean-Marc Finot van Stellantis Motorsport. “Le Mans is een 24 uur lange sprintrace die kan worden gewonnen of verloren door het aantal keren dat je een pitstop maakt. De uitzonderlijke energie efficiëntie van de nieuwe Hypercars is een voorbode van wat we binnenkort zullen zien in de wereld van de straatauto’s.”

“De overweging had een fundamentele invloed op ons werk aan het Peugeot 9X8-pakket, waarvan elk aspect moet bijdragen aan efficiëntie, van de aandrijflijn tot de aerodynamica.

FOTO'S nieuwe Hypercar van Peugeot

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS