Formule 1

Daniel Ricciardo's ex-teamgenoot reageert op strijd die 'nergens op slaat'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2024 17:29

Nico Hulkenberg vindt de prestaties van Daniel Ricciardo verbijsterend, omdat hij geen tekenen van verval zag tijdens hun tijd als teamgenoten bij Renault in 2019. Het was Hulkenbergs laatste volledige seizoen in de Formule 1 tot zijn terugkeer bij Haas in 2023.

Daniel Ricciardo RB F1


Ricciardo verhuisde in 2021 naar McLaren en het werd al snel duidelijk dat de Australiër, in tegenstelling tot Renault, moeite had om het maximale uit zijn auto te halen. Ondanks de winst in Italië kreeg het zelfvertrouwen van Ricciardo een flinke knauw - tot het punt waarop McLaren eind 2022 zijn laatste contractjaar afkocht.

Ricciardo vond onderdak bij Red Bull als reservecoureur en na een indrukwekkende bandentest met Pirelli in de RB19 vorig jaar, verzekerde hij zich van een terugkeer als racecoureur bij AlphaTauri - nu omgedoopt tot RB voor 2024.

Er lijkt echter weinig te zijn veranderd, want Ricciardo heeft moeite om Yuki Tsunoda bij te houden en beleefde een verschrikkelijk weekend in Australië nadat hij in Q1 werd uitgeschakeld vanwege een overtreding van de track limits, terwijl Tsunoda in de punten reed.

"Het slaat nergens op en ik begrijp het niet", zegt Hulkenberg over de problemen van Ricciardo. "Hij voelde zich in 2019 erg competitief en op tempo."

Hieronder leuke beelden van Daniel Ricciardo, zoals we hem kennen als de goedlachse Honey Badger:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS