Formule 1

Circuit Zandvoort vindt toerwagenklasse te duur: "DTM wilde graag door"

Uitgegeven door Bart • 12 oktober 2018 09:46 • Print artikel

Circuit Zandvoort heeft er zelf voor gekozen om na 18 jaar geen deel meer uit te maken van de DTM-kalender. Het Nederlandse circuit heeft buiten Duitsland verreweg de langste DTM-traditie, maar het is niet meer te betalen. "De afgelopen periode hebben wij met DTM-organisator ITR onderhandeld over een nieuw contract", zegt directeur Erik Weijers. "Immers wilde de DTM graag weer op Zandvoort rijden. De financiële voorwaarden die door ITR werden gesteld lagen echter ver bij onze mogelijkheden vandaan."

DTM Zandvoort


"Uit het feit dat ook de Red Bull Ring en de Hungaroring niet meer op de kalender staan, maken we op dat men ook daar niet met ITR tot overeenstemming heeft kunnen komen", vervolgt Weijers."

“Uiteraard kijken we met veel plezier terug op 18 jaar DTM op Circuit Zandvoort, met de overwinning van Christijan Albers voor eigen publiek in 2003 als een van de hoogtepunten uit die periode. Vrijwel alle DTM-coureurs beschouwen Zandvoort als hun favoriete circuit. We sluiten een terugkeer van de serie naar Zandvoort in de toekomst dan ook zeker niet uit.”

Tot nu toe gebruikte de DTM drie van de slechts twaalf UBO-dagen die Circuit Zandvoort jaarlijks ter beschikking staan. “Deze zullen we nu zeker voor een ander mooi internationaal evenement gaan gebruiken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS