Formule 1

Andere motor voor Max Verstappen? De Oostenrijkse pers weet het zeker: ‘Red Bull stapt over naar Honda’

Uitgegeven door Bart • 11 juni 2018 06:07 • Print artikel

Het team van Red Bull vergelijkt dit weekend de prestaties van Renault met die van Honda. Na het weekend in Canada neemt het team van Max Verstappen de beslissing over de motorleverancier in 2019. Doordat de Honda sinds dit seizoen in de Toro Rosso ligt, heeft Red Bull goed vergelijkingsmateriaal. De Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten weet het nu al zeker. “Red Bull stapt komend jaar over naar Honda.”

Max Verstappen


Red Bull heeft officieel nog niks bevestigd, maar zegt wel dat er bij de thuisrace in Oostenrijk meer duidelijkheid komt. Die race is op 1 juli. Volgens de Oostenrijkse krant is Red Bull overtuigd door de progressie die Honda heeft gemaakt. “Ik ben ervan overtuigd dat Honda in 2019 Renault in gaat halen”, zegt een bron in de krant.

Het nieuws heeft invloed op de carričre van Carlos Sainz, die door Renault gehuurd wordt van Red Bull. Vader Carlos Sainz Sr. zegt dat ze snel duidelijkheid willen. “Red Bull moet aangeven of ze Carlos willen behouden of voor eind september zeggen dat ze hem laten gaan. Maar we willen niet zo lang wachten, omdat Renault graag met hem door wil.”

Nu 20 Euro korting op tickets voor de Grand Prix van Duitsland? Wil je profiteren van deze actie, gebruik dan deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS