Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Supercar Challenge powered by Hankook 2017 op topcircuits als Spa, Nurburgring, Red Bull Ring

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2016 10:33 • Print artikel

BREDA - Premium bandenfabrikant Hankook en de Nederlandse raceserie promotor Dick van Elk tekenden onlangs een overeenkomst voor lange termijn, voor een partnership dat begint met ingang van het seizoen 2017. De Nederlandse Supercar Challenge race-serie, die behoort tot de top autosportevenementen in Nederland sinds 2001, heeft zich dus niet alleen verzekerd van een nieuwe bandenpartner voor de toekomst, maar ook van een nieuwe naam: 'Supercar Challenge powered by Hankook'. Deze samenwerking is een weerspiegeling van de voortdurende inspanningen van Hankook om haar betrokkenheid in de wereldwijde autosport uit te breiden. Ze zijn exclusief leverancier van de DTM, het European Championship FIA Formula 3 en de 24H Series, FIA F4 Spanje, FIA-F4 NEZ Kampioenschap, FIA-F4 Britse Kampioenschap en de TCR-serie in Duitsland, ItaliŽ en Portugal.

Start Spa

Het seizoen start op 14 april 2017 op het Circuitpark Zandvoort. De wedstrijden zullen tijdens acht weekenden worden gehouden op locaties in Duitsland, Nederland, Groot-BrittanniŽ, BelgiŽ en Oostenrijk. Hankook Ďs Motorsport Director Europe, Manfred Sandbichler: "Dit jaar heeft Hankook duidelijk blijk gegeven van haar wereldwijde succes op het gebied van autosport. En, als het jaar ten einde loopt, zijn we zien hoe we blijven groeien. Ons nieuwste initiatief is een zeer speciale race-serie met meer dan veertig deelnemers, waaronder zowel toerwagens als GTís. We verheugen ons op dit veelbelovende partnership."

Porsche Grouwels

De agenda voor een race-weekend tijdens de Supercar Challenge powered by Hankook is als volgt: Op vrijdag vinden twee trainingen plaats van veertig minuten. De kwalificatie en de eerste race worden gehouden op de zaterdag en de tweede race is op zondag. De races duren elk zestig minuten plus een extra ronde, inclusief een pitstop. De voertuigen zijn verdeeld in vier klassen: GT, Supersport 1, Supersport 2 en Sport - in elk geval afhankelijk van de motor prestaties en het type voertuig. Zowel de voor- als achterwiel aangedreven raceauto's, zoals de BMW M4 Silhouette,

BMW M4 Silhouette Ward Sluys

BMW 235i Racing, Renault Clio RS, Porsche 991 GT3, Porsche 997 GT3 of de Porsche Cayman GT4, nemen deel aan de races. Alle voertuigen worden uitgerust met de Hankook racebanden Ventus Race, van het type F200 (slicks) en Z 207 (regen). Dick van Elk, initiator van de Supercar Challenge: "Wij zijn ervan overtuigd dat Hankook de juiste bandenpartner is voor ons. Hankook is een van de meest geŽngageerde banden beleidsmakers in de autosport en heeft uitstekende contacten met de autofabrikanten. We weten dat de bestuurders kunnen rekenen op uitstekende prestaties met de Hankook banden."

Sport divisie Clio, Peugeot

Kalender 2017
14 - 16 april - Zandvoort (NL)
12 - 14 Mei - Red Bull Ring (AT)
9 - 11 juni - Spa (BE)
4 - 6 augustus - Assen (NL)
8 - 10 september - Brands Hatch (GB)
29 september - 1 oktober - NŁrburgring (DE)
20 - 22 oktober - Assen (NL)

Kalender 2017

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS