Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Supercar Challenge: komend weekend eerste kampioenen bekend in Spa?

Uitgegeven door Peter Vader • 7 oktober 2016 10:35 • Print artikel

Het seizoenseinde nadert en het eennalaatse raceweekend van de Supercar Challenge wordt komend weekend verreden op het circuit van Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen. In de strijd om de diverse kampioenschappen, worden er weer belangrijke punten vergeven en misschien kunnen zelfs de eerste divisie kampioenen van 2016 hun titel binnenslepen!

SC start Spa

In de SuperGT divisie gaat de titelstrijd nog tussen drie rivalen, al heeft het duo Kosta Kanaroglou en Oliver Campos Hull (Mosler MT900R) een ruime voorsprong op concurrenten Alberto de Martin en Pedro Salvador en op Henry Zumbrink.

SC Zumbrink Volvo

Jammer genoeg kan de equipe De Martin/Salvador niet aanwezig zijn in Spa, hierdoor is Henry Zumbrink bijna zeker zijn van de tweede plaats in het kampioenschap. Wanneer het voor hem goed uitvalt, heeft Zumbrink zelfs nog zicht op de titel.

kampioenschgapsleider Mosler

Vanwege de afwezigheid van de tweede Mosler van het Spaanse team heeft ook Henk Thuis (Pumaxs RT) nog kans om een stapje omhoog klimmen, om daarmee een derde plaats in het kampioenschap in de wacht te slepen.

SC Pitstop Pumaxs Henk Thuis

In de GTB divisie kunnen de Belgen Ward Sluys en Chris Mattheus (BMW M4 Silhouette) zich al tot kampioen kronen in Spa Francorchamps.

11. SC Sluys BMW

Alleen Aart Bosman (Porsche) kan hen nog van de titel afhouden. Bosman staat wel 32 punten achter op de leiders, maar de laatste twee races in Spa en Assen moeten nog verreden worden. Er vallen dus nog veel punten te verdienen voor Bosman.

SC Bosman Porsche

De GTB divisie is in Spa goed bezet en er valt veel strijd te verwachten. Voor dit evenement zien we een grote groep rijders in deze divisie zoals Oliver Freymuth met de Renault Megane, Marcel van Berlo met zijn Porsche 997 en Daan Meijer en Bob Herber samen in een BMW M4 Silhouette. Ook Team Roscar heeft maar liefst vijf Porsches ingeschreven voor dit evenement.

SC Maat-Scheurs BMW

In de Supersport divisie ligt het kampioenschap nog helemaal open. Momenteel voeren Dennis de Borst en Martin de Kleijn (Seat) de lijst aan, maar met maar twee punten voorsprong op de nummer twee Ronald van Loon en Luuk van Loon (BMW) en vier punten voorsprong op de nummer drie Dennis Houweling en Aart Jan Ringelberg (Seat). Ook Robert van den Berg (BMW) heeft nog zicht op het kampioenschap, maar dan moet hij echt alles uit de kast gaan halen. Andere kapers op de kust zijn Marcel van de Maat en Peter Scheurs (BMW M3 E46), maar ook Eric van den Munckhof (BMW Z4), Jan van der Kooi en Priscilla Speelman (Lotus Exige) en Ted van Vliet (BMW). Het kampioenschap in de Supersport divisie wordt in België zeker nog niet beslist.

SC Seat Houweling

In de Sport divisie zijn het de equipes van Bart Drost/Niels Kool (BMW) en Chris Voet/Bart van den Broeck die de beste papieren hebben voor het behalen van het kampioenschap. De rappe Peugeot van het Belgische Traxx Racing Team zal erop gebrand zijn om de meeste punten binnen te slepen op eigen grondgebied en de strijd open te laten tot aan de Formido Finaleraces in Assen.

SC Peugeot

Wie de derde positie in het kampioenschap gaat opeisen is ook nog zeer spannend. Lotus-equipe Carlijn Bergsma en Pieter de Jong hebben maar twee punten voorsprong op Clio rijder Stan van Oord en ook Harold Wisselink en Toon Rutgers (BMW) zijn nog niet afgeschreven. De laatsten zijn gebrand om het seizoen af te sluiten met een top drie positie. We zullen in de Sport divisie dan ook opnieuw een mooie race gaan zien.

SC Bersma Lotus

Naast de ‘Supercar Challenge powered by Pirelli’ is er een interessant programma in Spa voor de liefhebbers. Er worden wedstrijden verreden om de ‘Caterham Graduates’, een klasse die altijd bol staat van het spektakel. Daarnaast is de Deutsche Tourenwagen Trophy aanwezig en de Clio Cup Benelux. Voor de Alfa Romeo liefhebbers is het smullen vanwege de aanwezige Alfa Scuderia Classico, met een veertigtal youngtimers. Het Milanese merk lijkt langzaam aan een revival te werken en hun heritage is daar een belangrijk onderdeel van. Het is dus de moeite waard om af te reizen naar Spa-Francorchamps en als je niet in de gelegenheid bent om alles live mee te maken, dan kun je de beelden terug kijken tijdens de RTL Autosport uitzending op zondag 16 oktober omstreeks 14.00 uur.

SC Girls at Spa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS