Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Woman in Motorsport: Alexandra Vateva gaat met Porsche rijden voor ATS-Laptime Performance

Uitgegeven door Peter Vader • 9 maart 2024 11:45

De kogel is door de kerk: Alexandra Vateva zal als sponsorrijder voor ATS Wheels and Laptime Performance deelnemen aan de Porsche Sprint Challenge, die wordt verreden als onderdeel van de Porsche Sports Cup Germany. De Bulgaarse Vateva versloeg Leon Arndt en Alex Hardt in december in een shootout-test in Portimão.

Alexandra Vateva ATS Wheels and Laptime Performance Porsche Sprint Challenge foto 1

Tijdens de test op het achtbaanparcours aan de kust van de Algarve mocht elk van de deelnemers aan de waarneming 's ochtends een paar rondjes rijden om aan de baan te wennen. Daarna voerde het team wijzigingen door in de set-up van de Porsche 911 GT3 Cup en moesten de jonge talenten correct herkennen hoe het gedrag van de auto was veranderd. Uiteindelijk legden de coureurs een lange run af over meerdere ronden op het voormalige Grand Prix-circuit in Portugal.
Bij de evaluatie werd ook rekening gehouden met het uiterlijk van de coureurs in het openbaar, de mediavaardigheden, het leerpotentieel over de test en de samenwerking met de ingenieurs van het Porsche-team uit de omgeving van München.

De test markeerde ook het begin van het filmen van een YouTube-documentaire, die het financieringsproject gedurende het hele seizoen 2024 zal begeleiden. Het eerste deel, dat gepaard gaat met de shootout-test in Portimão in december, wordt op 13 maart uitgebracht op het YouTube-kanaal van Laptime Performance.

De 20-jarige krijgt financiële steun van ATS Wheels, terwijl het Porsche-raceteam van Simon Eibl zorgt voor de sportieve ontwikkeling van de coureur. Het doel is dat Alexandra Vateva zich in de loop van het seizoen blijft ontwikkelen. Doorslaggevend voor de sponsoring was dat Porsche dit jaar de financiering van de talentenpool van de Porsche Carrera Cup Deutschland naar de Sports Cup uitbreidt en zo veelbelovende talenten promotiekansen biedt.

Het project met Alexandra Vateva is ook ontworpen om meerdere jaren te lopen. Na het seizoen in de Porsche Sprint Challenge wil het team graag met de jonge coureur de volgende stappen zetten en deelnemen aan een Porsche Carrera Cup. Of dit nu de Carrera Cup Duitsland is of een andere Carrera Cup, zoals de Benelux-uitloper, is op dit moment nog open.

Naast Alexandra Vateva zal Laptime Performance ook andere Porsche 911 GT3 Cup-auto's inzetten in de raceklasse. Op dit moment staat het gebruik van drie auto's vast, maar er zijn nog gesprekken gaande met andere coureurs, zodat het aantal nog kan oplopen tot vier auto's. Meer details zullen op een later tijdstip door de vliegploeg bekend worden gemaakt.

Voorlopige racekalender Porsche Sports Cup Duitsland 2024:

25.05. – 26.05. – Hockenheimring
15.06. – 16.06. - Nürburgring
13.07. – 14.07. – Red Bull Ring (A)
10/08 – 11/08 – Oschersleben
14.09. – 15.09. – Spa-Francorchamps (B)
12.10. – 13.10. – Hockenheimring

Alexandra Vateva ATS Wheels and Laptime Performance Porsche Sprint Challenge foto 2Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS