Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Podium voor Larry ten Voorde en Robert de Haan; Marvin Klein verrassende racewinnaar!

Uitgegeven door Peter Vader • 23 juni 2024 09:00

Slechts één dag na zijn 25e verjaardag vierde Marvin Klein zijn eerste overwinning in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland. Net als zijn team, Target Competition, is de tweevoudig kampioen van de Porsche Carrera Cup Frankrijk een nieuwkomer in de Duitse monomerkencup met de Porsche 911 GT3 Cup. Op de Hungaroring liet Klein de kampioenschapsleider Larry ten Voorde (Proton Huber Competitie) en Robert de Haan (Team75 Bernhard) achter zich.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Budapest Hongarije Larry ten Voorde
Kampioenschapsleider Larry ten Voorde (Proton Huber Competition) pakte een podium met zijn P2

Marvin Klein was vanaf pole position aan de race begonnen, met Larry ten Voorde naast zich op de rij. “Ik had een slechte start en probeerde mijn positie tegen Larry te verdedigen”, vatte Klein samen, terugdenkend aan de beslissende start van de 17 ronden tellende race. Ten Voorde reed in de openingssprint naast Klein en haalde hem in de eerste bocht in. Volgens de analyse van de racedirecteur duwde hij Klein echter van de baan. De beslissing was snel genomen: via de radio kreeg Ten Voorde de opdracht Klein, die ongeschonden uit het handgemeen was gekomen, hem te laten inhalen.

De Fransman weigerde deze kans een tweede keer aan zich voorbij te laten gaan. Terug aan de leiding won hij meteen terrein op het achtervolgende peloton en won uiteindelijk de race met 2,6 seconden voorsprong op Ten Voorde. “Het leek makkelijker dan het was. Ik heb alles gegeven in het begin. Pas toen de kloof groter begon te worden, kon ik wat ontspannen”, vatte Klein samen. “Ik ben er trots op dat ik Target Competition deze overwinning kan bezorgen.”

Ook voor Ten Voorde was de tweede plek waardevol: de kampioenschapsleider uit Nederland scoorde negen kampioenschapspunten meer dan zijn directe rivaal Harry King, die als vijfde eindigde. “Ik accepteer de beslissing van de raceorganisatoren. Marvin was vandaag sowieso sneller dan ik”, gaf ten Voorde toe.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Budapest Hongarije Robert de HaanDerde plaats op zaterdag voor Robert de Haan (Team75 Bernhard)

Robert de Haan beklom als derde het podium. Op zijn 18e verjaardag vierde de Nederlander ook de overwinning in het Rookieklassement. “Mijn strategie was om de banden niet kapot te maken bij hoge temperaturen. Dat is me gelukt – en de punten voor de Rookie-overwinning zijn wederom een ​​fantastisch verjaardagscadeau”, grijnsde de Team75 Bernhard-coureur. De Haan was ook de snelste coureur uit de Talent Pool, het jonge talentontwikkelingsprogramma van Porsche Deutschland.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Boedapest (HU)Podium_zaterdagrace 7Hurui Issak (Projectmanager Porsche Sixt Carrera Cup Duitsland), Andreas Gummerer (Teammanager Target Competition), Larry ten Voorde (NL), Proton Huber Competition (#1), Marvin Klein (F), Target Competition (#21), Robert de Haan (NL), Team75 Bernhard (#14), Porsche Sixt Carrera Cup Duitsland 2024, (v.l.n.r.) Boedapest (HU)

De Duitser Theo Oeverhaus (Bonk Motorsport), de man uit Groot-Brittannië - Harry King - en Ariel Levi uit Israël (Uniserver van Team GP Elite) volgden de leidende drie over de streep. Ahmad Alshehab passeerde de zwart-wit geblokte vlag als winnaar van het ProAm-klassement. “Bij de start van de race verloor ik de positie als best geplaatste ProAm. Het was hard werken om weer bij de top van onze klasse te komen”, aldus de coureur uit Koeweit, die rijdt voor het Duitse team CarTech Motorsport.

De Hungaroring zal op zondag (23 juni 2024) ook gastheer zijn van de achtste race van het seizoen 2024 van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland. De Nederlandse rookie Kas Haverkort (Uniserver by Team GP Elite) en Theo Oeverhaus, starten om 12:00 uur vanaf de eerste rij.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Budapest Hongarije Kas HaverkortDe Nederlandse rookie Kas Haverkort (Uniserver van Team GP Elite) start zondag vanaf de eerste rij

Uitslag race 7, Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Boedapest (HU):
1. Marvin Klein (F/Target-competitie), 17 ronden
2. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competitie), +2.593 seconden
3. Robert de Haan (NL/Team75 Bernhard), +3.304 seconden
4. Theo Oeverhaus (D/Bonk Motorsport), +5,568 seconden
5. Harry King (VK/Allied-Racing), +7,043 seconden
6. Ariel Levi (IL/Uniserver van Team GP Elite), +7,721 seconden

Coureursklassement (na 7 van de 16 races):
1. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competitie), 143 punten
2. Harry King (VK/Allied-Racing), 124 punten
3. Theo Oeverhaus (D/Bonk Motorsport), 81 puntenPorsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS