Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Jaap van Lagen: "In de derde versnelling achter de safety car, gleden we al bijna van de baan af!"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2024 12:01

Jaap van Lagen beleefde een intense vierde ronde van de Porsche Supercup. Tijdens de ingekorte race hield de Edenaar ferm stand en scoorde op circuit Silverstone zijn derde top 10 resultaat op rij: negende! Het historische en heroďsche circuit in het hart van het Verenigd Koninkrijk werd afgelopen weekend tijdens de vrije training en de race nog spannender. De regen viel met bakken uit de hemel. En in de regen komt het nog meer aan op stuurmanskunst.

Porsche Supercup Silverstone Jaap van Lagen Foto 1

Jaap van Lagen gaf vrijdag een fraai visitekaartje af, met een imponerende derde tijd op de doorweekte baan. “Afgelopen week hebben we met het hele team van Dinamic Motorsport op Spa-Francorchamps getest en een fijne regenafstelling gevonden. Daar hadden we meteen plezier van.”

Tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag regende het evenwel niet en klokte Van Lagen uiteindelijk een dertiende tijd. “Door een klein foutje liet ik -denk ik- 0,2 seconden liggen. Het had dus Top-10 kunnen zijn.”

Porsche Supercup Silverstone Jaap van Lagen Foto 2Jaap van Lagen: "In de derde versnelling achter de safety car, gleden we al bijna van de baan af!"

Een dag later zorgden de regengoden wel voor extra spektakel. Eerst werd de start van de race uitgesteld door het vele water, daarna volgden enkele ronden achter de safety car en een rollende start. “Tot kort voor de start leek er nog niets aan de hand. Alle Porsches stonden op slicks, waarna snel naar regenbanden moest worden gewisseld.”

Het hondenweer deerde de regenrijder niet. In de verkorte wedstrijd over zeven ronden boekte Jaap van Lagen gestaag progressie. Het devies was vooral om wel vaart te maken, maar geen gekke dingen te doen. “Om me heen gebeurde van alles. Rijders die elkaar raakten of de grindbak invlogen. Ik wachtte geduldig af.”

In snel maar beheerste stijl wist Jaap van lagen vervolgens zijn 510 pk sterke Porsche te temmen. Met als resultaat een plek tien, later gecorrigeerd in een negende plaats, na een tijdstraf voor een andere coureur. “Mijn derde top tien finish op rij. Ik ben er blij mee. Het gaat echt mooi zo. Opnieuw gezonde punten gescoord voor het rijderskampioenschap en er zit nog meer in”, besluit de routinier optimistisch. Snel door naar Boedapest, voor de volgende ronde van de Porsche Supercup van 19 tot en met 21 juli!

Porsche Supercup Silverstone Jaap van Lagen Foto 3Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS