Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Kas Haverkort imponeert in Porsche Carrera Cup bij DTM Zandvoort: "Hopen op veel meer successen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 juni 2024 19:40

Na zijn Rookie-zege in de straten van Monte Carlo vorige maand tijdens de Porsche Super Cup, dat in het supportprogramma van de F1 in Monaco reed, kan Kas Haverkort nu tergblikken op een positief weekend tijdens de derde ronde van de Porsche Carrera Cup Duitsland. Op het CM.com Circuit Zandvoort liet de twintigjarige coureur van UNISERVER by Team GP Elite een solide optreden zien. In het voorprogramma van de DTM reed de coureur uit Hardenberg naar een eerste en tweede positie in het rookie-klassement. In dit klassement heeft hij de touwtjes stevig in handen.

Kas Haverkort


"Dit weekend ging eigenlijk best goed,” begint Haverkort tevreden over zijn weekend in de Porsche Carrera Cup Duitsland. “De kwalificaties konden beter, maar twee keer P9 is niet verkeerd. De combinatie met de auto was niet perfect, maar toch hebben we goede resultaten behaald. In de eerste race hadden we mooie inhaalacties en eindigden we op P4, wat natuurlijk niet slecht is. In de tweede race had ik een beetje pech na de start, maar ik kon terugrijden naar P7 en goede punten scoren." In het rookieklassement reed Haverkort naar een eerste en tweede positie. Een dubbel podium, waarvan één overwinning, dat smaakt naar meer: “Dit is natuurlijk geweldig om zo’n weekend te hebben, dat is super, maar we hopen op nog veel meer successen,” vertelt Haverkort glunderend, met een sprankeling in zijn ogen zichtbaar.

"Het is natuurlijk geweldig om hier weer te rijden met de DTM. Het was een fantastisch weekend. Zandvoort is altijd een van mijn favoriete circuits vanwege de geweldige sfeer en de leuke uitdagingen die het biedt. We hebben echt een lekker weekend gehad en ik kan zeker niet klagen over hoe het is gegaan," zegt Haverkort enthousiast over het DTM-weekend in Zandvoort.

Haverkort was blij om weer op zijn ‘thuiscircuit’ te rijden, maar van die term wil Haverkort niets weten: "Mensen zeggen vaak dat dit mijn thuisbaan is, maar ik rij hier bijna nooit. Ik ken circuits als Barcelona bijvoorbeeld tien keer beter. Ik denk dat ik het aantal keren dat ik hier heb gereden op twee handen kan tellen. Maar het is nog steeds super gaaf om hier met de Porsche te rijden. We hebben spannende races gehad en dat was echt leuk," vertelt het jonge KNAF-talent lachend.

Vorig jaar reed Kas nog op het circuit van Zandvoort als coureur van Van Amersfoort Racing in de FRECA. Kas vindt het leuk om zijn oude team en zijn oude klasse hier in actie te zien komen: "Het is leuk om mijn oude klasse te zien rijden, vooral bij het team Van Amersfoort Racing. Maar ik heb geen kriebels om terug te gaan naar de Formule-auto’s,” voegt hij er zelf aan toe. “Ik ben blij waar ik nu zit. Het team GP Elite voelt echt als thuiskomen en biedt meer zekerheid voor mijn toekomst."

Kas Haverkort


Als jong Nederlands talent moest Haverkort afgelopen weekend flink aan de bak: "We hadden een handtekeningensessie en ik denk dat ik wel twee of driehonderd handtekeningen heb uitgedeeld,” lacht hij. “Nu heb ik een beetje pijn aan mijn linkerpols, maar het is gewoon superleuk om zoveel steun te krijgen. Ik kreeg zelfs een tekening van een klein jongetje dat speciaal voor mij was gekomen. Dat was echt gaaf en schattig. Zulke momenten maken het ontzettend leuk."

Haverkorts volgende afspraak is in Boedapest, waar hij weer in de Porsche Carrera Cup Duitsland rijdt. Hierna gaat hij nogmaals naar dit circuit voor de Porsche Supercup: "Boedapest is echt een gaaf circuit, een van de beste van het seizoen. Het is technisch uitdagend en de plek zelf is prachtig. Boedapest is een mooie stad in een mooi land, dus ik kijk er heel erg naar uit om daar te racen."

Zowel in de Duitsland Cup als de Supercup bezoekt Haverkort de mooiste banen in Europa. Denk hierbij aan Monza, de Red Bull Ring, de Sachsenring, Spa-Francorchamps en ons eigen Zandvoort: "Het seizoen is echt absurd mooi. We komen langs de mooiste Europese banen en ik kijk er enorm naar uit. Ik focus me dit jaar op het rookiekampioenschap en ik sta momenteel in beide kampioenschappen op P1. Er is nog veel werk aan de winkel, maar we gaan er alles aan doen om beide rookiekampioenschappen binnen te halen."

Wel is Kas Haverkort op zoek naar support om de rest van dit seizoen af te maken. De goede resultaten zoals de winst bij zijn debuut in de Porsche Wintercup in Spanje en de zege bij de Rookies in Monaco tijdens de F1 helpt natuurlijk wel. Ook zijn er belangrijke Porsche-races in Nederland op komst, en dus een uitermate goede gelegenheid voor bedrijven om te netwerken en gasten uit te nodigen in de paddock. Voor meer info: www.kashaverkort.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS