Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Supercup-leider Larry ten Voorde start van pole position in Silverstone + TIJDENLIJST

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 06:50

Net als bij de vorige Supercup-race op de Red Bull Ring heeft het Schumacher CLRT-team op Silverstone de eerste startrij naar zich toe getrokken. Kampioenschapsleider Larry ten Voorde zal de vierde ronde van de monomerkencup met de Porsche 911 GT3 Cup vanaf pole position beginnen. Marvin Klein zette de op een na snelste kwalificatietijd neer op het Formule 1-circuit ten noorden van Londen. Dankzij Porsche Junior Alessandro Ghiretti verzekerde een andere coureur van het Franse team zich van de derde plek op de grid. De race begint zondag om 11:55 uur, vlak voor de Britse Grand Prix.

Porsche_Supercup_Silverstone foto 1

Toen de regen aan het begin van de kwalificatie voor de vierde race van het Porsche Mobil 1 Supercup-seizoen begon te vallen, ging een deel van het 29-koppige deelnemersveld op slicks de baan op, terwijl anderen al op regenbanden vertrokken. Toen echter al na een paar minuten de zon weer tevoorschijn kwam, hadden degenen die voor slicks op de opdrogende baan kozen de juiste keuze gemaakt.

Nadat ze op hun tweede set banden waren overgestapt, gingen de drie Porsche 911 GT3 Cup-auto's van het Schumacher CLRT-team in formatie het circuit op. Terwijl de Nederlander Larry ten Voorde de snelste ronde reed, verzekerden zijn Franse teamgenoten Marvin Klein en Alessandro Ghiretti zich van de tweede en derde plaats op de grid. “Mijn eerste vliegende ronde moest ik afbreken nadat ik een fout had gemaakt, maar de tweede poging lukte wel”, aldus ten Voorde. De 27-jarige heeft dit seizoen tot nu toe alle drie de Supercup-races gewonnen.

Porsche_Supercup_Silverstone foto 2

“We hebben precies het juiste tijdvenster vastgelegd. Het asfalt was al droog en we reden een foutloze ronde”, grijnsde Klein. De 25-jarige reed het bijna zes kilometer lange legendarische circuit ongeveer een tiende van een seconde sneller dan Porsche Junior Ghiretti. “Door een eerdere lekke band reed ik op drie nieuwe banden en één gebruikte band”, onthulde Ghiretti. “Dus ik ben meer dan tevreden met de tweede plaats op de grid.”

Harry King uit Groot-Brittannië kwalificeerde zich voor BWT Lechner Racing als vierde op de grid, voor de Nederlander Robert de Haan (BWT Lechner Racing) en Ariel Levi (Uniserver by Team GP Elite) uit Israël.

Resultaat kwalificatie, ronde 4 Porsche Mobil 1 Supercup, Silverstone (UK):
1. Larry ten Voorde (NL/Schumacher CLRT)
2. Marvin Klein (F/Schumacher CLRT)
3. Porsche Junior Alessandro Ghiretti (F/Schumacher CLRT)
4. Harry King (VK/BWT Lechner Racing)
5. Robert de Haan (NL/BWT Lechner Racing)
6. Ariel Levi (IL/Uniserver by Team GP Elite)

Klik hier voor het kwalificatie resultaat, ronde 4 Porsche Mobil 1 Supercup, Silverstone (UK)

Porsche_Supercup_Silverstone foto 3

Porsche_Supercup_Silverstone foto 4

Porsche_Supercup_Silverstone foto 5Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS