Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Simon Knap naar Ferrari: Een jongensdroom die uitkomt

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2014 00:03

Voor velen is het rijden in een Ferrari een jongensdroom en de kans om in zo’n raspaardje te racen is niet voor velen weggelegd. Simon Knap heeft zijn droom weten te realiseren en rijdt aankomend seizoen voor het fabrieksteam AF Corse met de Ferrari 458 Italia in de Blancpain Endurance Series, waarbij het hoogtepunt van het seizoen de 24 uur van Spa-Francorchamps is. Voor het Italiaanse AF Corse reden al grote namen als ex-F1-coureur Giancarlo Fisichella, Kamui Kobayashi en veelvoudig wereldkampioen op de motor Valentino Rossi.

De 25-jarige Zaankanter mag zich aan deze illustere rij toevoegen als coureur van het Ferrari-team. Naast de Blancpain GT Series komt de Italiaanse renstal ook uit in het World Endurance Championship en het GT Open. De Nederlander reageert opgetogen: “Ik ben er heel blij mee, Ferrari is een legendarische naam en het is waanzinnig om voor Ferrari te rijden. Mensen dromen van een Ferrari en dat je dan de kans krijgt is heel leuk en spannend.” De snelle coureur is op dit moment actief voor het team tijdens de officiële testdagen van de Blancpain GT Series en vertelt over zijn eerste kennismaking met het team: “De eerste indruk? Het team is erg professioneel, Ferrari is Ferrari!”

Ferrari AF Corse Simon Knap racexpress

Wanneer gevraagd wordt naar het Italiaanse karakter van het team vertelt Simon Knap: “AF Corse is op zich internationaal, maar de pasta is al voorbij gekomen.” Ook al is de pasta lekker van het team, uiteindelijk gaat het straks om resultaten op de baan. Daar maakt de kersverse Ferrari-coureur zich echter geen zorgen om: “De eerste indruk, zeer professioneel, alles is aanwezig wat je wenst, op alle fronten. Elke man heeft zijn eigen taak, echt Ferrari.”

Over de totstandkoming van het contact met AF Corse legt Knap uit: “We hadden al contact gehad via mail en telefoon. De eerste kennismaking was gelijk goed. De deal was vrij vlot rond, AF Corse komt heel professioneel over en we hadden echt iets van dit moeten we doen,”

Logo Ferrari AF Corse

Het zorgt er voor dat de coureur nu al in dienst is van het Italiaanse team en op dit moment tests uitvoert op het circuit van Paul Ricard met teamcollega’s Andrea Sovinco uit Italië en Andrew Danyliw uit Canada. Voor Sovinco is het net als voor Simon Knap een eerste kennismaking met het team. De Nederlandse coureur heeft inmiddels zijn eerste vuurdoop met de Ferrari 458 Italia gehad en is opgetogen over zijn eerste ervaringen met de auto: “Mijn eerste gedachte was: Woow, wat een auto! Hij heeft heel erg veel top en loopt lekker door. Het was eerst even zien en aanvoelen, en de rondetijden waren al vrij aardig. Ja, de auto is vet! Dit was nog maar een testauto van Ferrari. De Ferrari 458 Italia GT3 rijdt echter geweldig en hij is helemaal in het Ferrari-rood en dat met een top van 277 km/u op Paul Ricard.”


Wat betreft het aankomende seizoen is Simon Knap duidelijk. Hun doel is strijden om het Pro-Am kampioenschap. “In de Blancpain richten we ons op de Pro-Am-klasse. We zijn met twee rijders waarvan één zilver en één brons. Ik ben de coureur die ingedeeld is in de klasse zilver.” In totaal bestaat het seizoen uit vijf endurance races, waarvan de aftrap plaatsvindt op het circuit van Monza. De Nederlander wordt nu al vrolijk van de kalender, want het zijn stuk voor stuk mooie circuits. Zo gaat hij met de Ferrari 458 Italia rijden op Silverstone, Paul Ricard en als hoogtepunt Spa-Francorchamps met de 24 uursrace. Het seizoen sluit voor de Nederlander af op de Nürburgring, waar de laatste zes uur van het seizoen verreden wordt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS