Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Volgende generatie meldt zich aan het front: Liam Hezemans succesvol in Nascar Euro

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 juni 2022 02:04

Toine Hezemans moet trots zijn: Liam Hezemans pakte zijn eerste overwinning in de NASCAR Whelen Euro Series in een print naar de finishvlag. De jongere broer van regerend NWES-kampioen Loris Hezemans is de tweede zoon van Toine die een bezoek brengt aan 'Victory Lane'. De Nederlander passeerde op het nippertje Alberto Naska, die uiteindelijk tweede werd en zich in EuroNASCAR 2 tot Prins van Brands Hatch kroonde.

Ford Mustang

Slechts drie jaar na de eerste EuroNASCAR PRO-zege van Loris Hezemans op de Hockenheimring in Duitsland, werd Liam Hezemans de eerste Nederlandse coureur die in EuroNASCAR 2 won in wat pas zijn vierde start was in het tweede NWES-kampioenschap.

Het was Vladimiros Tziortzis die vanaf pole position de leiding nam na een goede start in Paddock Hill Bend. Terwijl Naska de tweede plaats pakte, moest Francesco Garisto bij het uitkomen van Graham Hill Bend zijn auto stilzetten vanwege een lekke band, waardoor de eerste Safety Car-periode van de race inging. In ronde 15 maakte Naska een geweldige move aan de buitenkant van bocht 1 en passeerde Vladimiros Tziortzis.

Matthias Hauer crashte in de 19e ronde bij Paddock Hill Bend, waardoor er opnieuw een waarschuwing werd gegeven. Bij de daaropvolgende herstart hield Naska de leiding en had hij zijn derde opeenvolgende overwinning al in zicht, maar Paolo Valeri spinde in de 27e ronde, waardoor de laatste safety car werd ingezet. De race ging verder met Naska die het veld naar de groene vlag leidde voor een spannende twee ronden durende sprint.

Maar het was Hezemans, die een perfecte start in één rechte lijn maakte, Tziortzis aan de buitenkant inhaalde en Naska uitdaagde voor de leiding. De coureur van de #50 Hendriks Motorsport Ford Mustang dook aan de binnenkant van Naska en nam de eerste positie over in de laatste ronde van de race in Paddock Hill Bend. Hezemans spurtte naar de overwinning en vierde in de Victory Lane van het American SpeedFest zijn eerste overwinning in de autosport.

"Het was te gek! Ik ben ongelooflijk blij, het was zeker een geweldig weekend!", zei Hezemans, die ook het Rookie Trophy-klassement aanvoerde. "We hoorden op de radio dat Mark zei dat we dus nog twee ronden te gaan hadden! Ik probeerde het gewoon en het lukte. Ik ben zo ongelooflijk blij!"

"Ik moet mijn hele team bedanken, dat is zeker! Ze hebben geweldig werk geleverd nadat ik de auto op vrijdag had gecrasht dus ze hebben gewoon geweldig werk geleverd en ik heb de beste coaches in mijn vader en Loris, tweevoudig NASCAR kampioen! Ik heb er geen woorden voor!"

Met nog een succesvol Amerikaans Speedfest op Brands Hatch in de boeken, gaat de NASCAR Whelen Euro Series op 9 en 10 juli naar Vallelunga, Italië. De kwalificatie en alle races worden live uitgezonden op EuroNASCAR.com, het NWES YouTube-kanaal en tal van tv-diensten van over de hele wereld.

Mustang 50

Nascar

Mustang 50

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS