Autosport BE • Bravo Historic Championship

Visser begint aan stevig raceseizoen: "Ik hield ze op m'n achterbumper"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 19 april 2011 08:20

GIESSENLANDEN / METTET (B) – Het raceseizoen is voor Maurice Visser van Team KIA Van Muijlwijk CCB Motorsport goed begonnen op het Belgische circuit Mettet. Met de razendsnelle Hillman Avenger Tiger vocht de 40-jarige ondernemer uit Schelluinen in beide wedstrijden van de Belgian Historic Cup met sterke tegenstanders. Dit werd beloond met een fraaie toptien positie.

Visser begon het seizoen als enige coureur in het team. Zijn teamgenoten Pieter van Muijlwijk en Stéphane Rion moesten dit raceweekend aan zich voorbij laten gaan wegens andere verplichtingen. Hoewel er veertien dagen eerder was getest, vormde het circuit van Mettet een nieuwe uitdaging. “Het is een serieus circuit en modern aangelegd. Het is breed genoeg om met drie auto’s door de bocht te rijden”, vertelt Visser over het 2,3 kilometer lange circuit. “Hoewel de totale lengte kort is, is het rechte eind verrassend lang. Het is vergelijkbaar met Circuit Zolder en ik haalde bijna mijn topsnelheid. Maar het is door onder meer een kleine kurkentrekker een technisch circuit waarbij je hard moet werken. Erg leuk is het wel.”

Maurice Visser begint aan stevig raceseizoen

Vanwege de lengte van het circuit en de grote hoeveelheid deelnemers is de kans op het tegenkomen van achterblijvers groot. “De eerste en tweede divisie van het kampioenschap werden al gesplitst, want met ongeveer zestig auto’s kun je daar niet racen. Toch had iedereen last van achterblijvers, die dan een soort van rijdende chicanes vormden. Al maakt dat de wedstrijd wel spannend”, vertelt de mede-eigenaar van Classic Car Company. Een uitvallende deelnemer vormde ook een spannend moment. “Toen ik een blinde bocht instuurde stak er opeens een wiel over. Er bleek een TVR in de omheining te zijn gereden waarbij een wiel een eigen leven ging leiden.”

Ondank gewenning aan het circuit en spannende momenten, namen de kracht van de auto en de stuurmanskunsten van Visser de overhand en reed hij twee prachtige wedstrijden. In beide races was Visser in gevecht met enkele Fords Escort RS2000. Dergelijke auto’s horen door de betere pk / gewicht verhouding sneller te zijn. “Ik ben gedurende de races constant in gevecht geweest met deze auto’s. Hoewel ik het in theorie niet van ze kan winnen, was het mijn uitdaging om dat wel voor elkaar te krijgen”, zegt Visser. “In de eerste wedstrijd lukte dat niet, maar voor de tweede race was dat mijn enige doel. Na de start had ik ze al te pakken en hield ik ze tot en met de finish op mijn achterbumper.” Met een elfde plaats in de eerste race en een achtste stek in de tweede wedstrijd werd met tevredenheid het weekend afgesloten.

Om hoog in het kampioenschap te eindigen is constantheid een must. “Als we ieder weekend punten scoren kunnen we verrassend ver komen. Dat is dan ook het plan voor de volgende wedstrijd. Deze vindt plaats in het weekend van 12 juni op Spa-Franchorchamps. Het is een circuit dat ons goed ligt”, aldus Visser.

Foto: Motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS