Autosport BE • Bravo Historic Championship

Eerste podiumplaatsen voor Maurice Visser en Pieter van Muijlwijk

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 11 november 2008 11:18

ZOLDER – In het voorprogramma van de 10 uur van Zolder hebben Maurice Visser en Pieter van Muijlwijk hun eerste podiumplaatsen in het Bravo Historic Championship behaald. De twee rijders uit Giessenlanden kenden een iets mindere kwalificatie, maar des te meer werden zij na een race onder verraderlijke omstandigheden beloond met een tweede en derde positie in groep twee. Dit bleek tevens het beste resultaat van het seizoen.

Pieter van Muijlwijk en Maurice Visser snel onderweg

“Dit is natuurlijk wat we willen. Om zo het kampioenschap af te sluiten is geweldig”, blikte Maurice Visser terug. Terwijl de concurrentie vaak te maken kreeg met technische mankementen, waren de twee bolides van Team KIA Van Muijlwijk – CCB Motorsport altijd perfect in orde. Visser, die uitkomt met een Hillman Avenger Tiger uit 1973, beschikte over de lang verwachtte nieuwe motor. De kwalificatie vond plaats op een natte baan, waardoor het effect van de extra pk’s nog niet zo groot was. Visser kwalificeerde zich als zeventiende, terwijl teamgenoot Pieter van Muijlwijk de race vanaf plek vijftien mocht vertrekken.

In de wedstrijd die vlak daarna volgde, hoopte Visser op een opdrogende baan zodat de nieuwe motor beter tot zijn recht zou komen. Na vier ronden kwam voorzichtig een droog spoor waar beide rijders goed gebruik van maakten. Van Muijlwijk beleefde nog een spannend moment met zijn Talbot Sunbeam toen een Mini vlak voor hem zijn motor opblies. “Aan het einde van het rechte stuk kreeg ik een volle plens olie over mijn auto heen. Daardoor werd het opeens erg glad en ging ik keihard van de baan. Gelukkig kon ik de race na het uitstapje nog een goed vervolg geven”, vertelde Van Muijlwijk.

De gasten van Team KIA Van Muijlwijk - CCB Motorsport hadden iets te vieren

Hoe droger de baan werd, hoe sneller de rondetijden van Visser. “Pieter had zich helemaal suf gereden en zette alles op alles, terwijl ik eigenlijk heel relaxed heb gereden. Toen het droger werd kwam het pure vermogen beter tot zijn recht en ging ik er vandoor. Een tweede plaats is een mooie prestatie om het seizoen mee af te sluiten en ik kijk nu al erg uit naar volgend jaar. Dan kan ik onder ideale omstandigheden de limieten van de auto weer opzoeken”, blikte Maurice Visser alvast vooruit, die samen met Pieter van Muijlwijk nog een feestje had te vieren. “Het was een drukke dag met een grote groep sponsors. Dus samen met de derde plaats van Pieter hadden we een goede reden voor een groot feest.”

Zie voor meer informatie over het team: www.ccbmotorsport.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS