Autosport BE • Bravo Historic Championship

Finalerace met handicaps: "Eén grote glijpartij"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 17 november 2009 12:16

GIESSENLANDEN / ZOLDER (B) – Coureur Maurice Visser van Team KIA Van Muijlwijk - CCB Motorsport heeft het seizoen van het Belgian Historic Championship hoopvol beëindigd. In het voorprogramma van de 10 uursrace van Zolder noteerde hij met de Hillman Avenger Tiger in de kwalificatie bemoedigende tijden. Een kletsnatte wedstrijd volgde, waarbij Visser zich ondanks een defecte versnellingsbak niet zomaar uit het veld liet slaan. Teamgenoot Pieter van Muijlwijk liet voor één keer verstek gaan vanwege zijn hoogzwangere vriendin.

Maurice Visser in actie op Circuit Zolder

De kwalificatie vond plaats op de vroege zaterdagmorgen. Hoewel op het achterste gedeelte van het circuit nog aardig glad was, perste Visser een rondetijd van exact twee minuten uit zijn bolide. “We hebben een best aardige tijd neergezet”, vond Visser. “Zelfs onder niet ideale omstandigheden waren we twee seconde sneller, maar met deze tijd waren we slechts achttiende. Vorig seizoen stonden we met een langzamere tijd elfde”, duidde de racer uit Giessenlanden het verschil met vorig jaar aan. Het verschil zit in een groep snelle bolides die recent aan het kampioenschap is toegevoegd.

Het weer verslechterde, waardoor de start van de wedstrijd achter de safety car plaatsvond. Maurice Visser kreeg een paar ronden de kans om te wennen aan de omstandigheden. “Het water kwam met bakken uit de lucht, het was één grote glijpartij. Er was bijna geen zicht.” Toch kende hij een goede start door zo’n vier coureurs in te halen. Maar het noodlot sloeg al snel toe. “Ik accelereerde uit de Jacky Ickx-chicane en ik hoorde een harde klap. De versnellingsbak raakte defect, maar ik kwam er achter dat de derde versnelling nog wel goed werkte en soms ook de vierde. Ik wilde persé de race finishen, dus moesten we het ermee doen.”

Maurice Visser in actie op Circuit Zolder

Vanwege de slechte weerconditie bleek een beperking van versnellingen niet eens zo’n groot nadeel vond Visser: “Bij het uitkomen van de bochten kun je je niet zo gauw vergissen door te vroeg op het gas te gaan waardoor je achterstevoren staat. Wel moest ik door de handicaps een aantal plaatsen prijsgeven, maar we zijn de laatste race van het seizoen in ieder geval gefinisht.” Uiteindelijk werd Visser als vijftiende algemeen en zesde in groep 2 geklasseerd.

In de winterperiode worden beide auto’s van het team grondig herzien. “We zijn dit jaar ondanks een ontwikkelingsstop sneller geworden, maar de rest heeft meer progressie geboekt. We hopen meer vermogen uit de motoren te halen en we gaan het gewicht van de auto’s reduceren. Dan hopen we volgend seizoen nog beter uit de verf te komen”, besluit Maurice Visser, die tevens alle teamleden en sponsors bedankt voor hun medewerking en vertrouwen in het afgelopen seizoen.

Foto's: motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS