Autosport BE • Bravo Historic Championship

Visser en Van Muijlwijk snel in stormachtige condities

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 10 oktober 2008 09:15

SPA-FRANCORCHAMPS – De twee fanatieke coureurs uit Giessenlanden, Maurice Visser en Pieter van Muijlwijk, hebben het stormachtige raceweekend op het Belgische circuit Spa-Francorchamps overleefd. De twee rijders van Team KIA van Muijlwijk – CCB Motorsport voelden zich als thuis in de barre omstandigheden, dat een flitsende openingsfase van de Bravo Historic Championship-wedstrijd betekende. Het leveren van gevechten met de titelkandidaten bracht veel voldoening, alleen eiste het gladde wegdek ook zijn tol.

Maurice Visser in actie

De kwalificatie op zaterdag werd in droge condities verreden, waarin Van Muijlwijk zeer snelle tijden uit zijn Talbot Sunbeam perste en zich van de elfde startplaats verzekerde. Visser moest genoegen nemen met de zestiende plaats, maar met de hoeveelheid regen die was voorspeld was voor de race alles mogelijk. En dat bleek al bij de start. Hoewel de regen met bakken uit de lucht kwam, lieten de twee coureurs zich niet van de wijs brengen. Na een flitsende start kwamen zij de eerste ronde als zevende en achtste door. In de tweede ronde nam Visser de positie van Van Muijlwijk over, maar laatstgenoemde was nog niet verslagen. In de ronden die volgde werd meerdere keren van plek gewisseld, totdat Pieter uiteindelijk aan het langste eind trok.

Van Muijlwijk maakte indruk door in slechte baancondities het gevecht met de titelkandidaat aan te gaan. Maar helaas sloeg in ronde vijf de pechduivel toe en moest hij opgeven met een kapotte versnellingsbak. “Heel jammer dat de versnellingsbak juist nu kapot moest gaan, zeker om dat ik in gevecht was met de titelkandidaten”, zei Pieter van Muijlwijk. “Maar ja, ‘that’s motorsport’! Ik heb laten zien wat ik in de regen waard ben.”

Pieter van Muijlwijk in actie

Ondertussen ontstond een gigantisch oliespoor op het toch al spekgladde wegdek waardoor het één grote glijpartij werd. Helaas ondervond ook Maurice dit. Rijdend op een prachtige negende stek spinde hij bij het uitkomen van La Source, maar kon zijn weg vervolgen. Met de Hillman Avenger Tiger raakte Visser het tweede gedeelte van de wedstrijd in een mooi gevecht met een BMW 335 en een Mini Cooper dat in een ‘close-finish’ werd beslist. De drie rijders eindigden binnen een paar honderdsten van een seconde, waarbij Visser de elfde plaats overall pakte, dat de vijfde plek in groep twee betekende. “Dit is er weer één voor in de boekjes; onder de meest bizarre omstandigheden de auto ‘thuis’ zien te brengen terwijl je ook nog bezig bent met aanvallen en verdedigen. Maar ik had het voor geen goud willen missen”, vertelde Maurice Visser.

Op 8 november wordt de laatste race van het Bravo Historic Championship verreden op het circuit van Zolder in België.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS