Autosport BE • Bravo Historic Championship

Als de bliksem op de Nürburgring: "Snoeiharde gevechten"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 26 oktober 2010 17:58

GIESSENLANDEN / NURBURG (D) – Tijdens de afsluitende races van de Belgian Historic Cup op de Duitse Nürburgring heeft Team KIA Van Muijlwijk - CCB Motorsport haar ware snelheid laten zien. De drie coureurs verbaasden in het programma van de ADAC Westfalen Trophy vriend en vijand waarbij coureur Maurice Visser zelfs een vierde plaats behaalde. “Snoeiharde gevechten en extreme prestaties”, aldus teameigenaar Visser.

Pieter van Muijlwijk in actie

Veel snelheid
Visser voorspelde eerder dit seizoen dat er nog harder gereden kon worden. Niet alleen door hem zelf, maar ook door teamgenoten Pieter van Muijlwijk en Stéphane Rion. Van Muijlwijk perste al in de trainingen alles uit zijn Talbot Sunbeam en Rion had er voor dit raceweekend 40 pk bij gekregen. Alleen was het Visser die met de Hillman Avenger Tiger de finish haalde. “Bij Pieter ging de ontsteking kapot en bij Stéphane ontstond een luxeprobleem”, vertelt Visser. “Door een nieuwe cilinderkop liep zijn Lotus Europa zo verschrikkelijk hard dat er een aantal lagers kapot ging. Hoe dan ook hebben we achterhaald wat er aan de hand was.”

Stephane Rion in actie

Verbazingwekkend
De Hillman Avenger Tiger kende geen problemen waardoor Visser verbazingwekkende prestaties behaalde. De eerste wedstrijd stond in het teken van grote gevechten, waarbij iedere ronde met onder meer Porsches en Jaguars werd geknokt voor posities. Uiteindelijk finishte hij als zestiende overall en dat was tevens de startpositie voor de tweede wedstrijd. Ook in deze race maakte Visser veel plaatsen goed. Hij eindigde als tiende, wat de vierde plek in zijn racecategorie betekende. “We hebben al een keer vooraan gereden, maar dat was in de regen. Nu was het droog en waren de condities voor iedereen gelijk. De snoeiharde gevechten waren voor het publiek en ook voor onze gasten een spektakel om te zien”, vertelt Visser die velen had verbaasd. “Ik rijd nu tussen een groep auto’s waar ik nog niet eerder tussen zat. En nu ben ik het merendeel voorbij gegaan. Mensen vragen mij voorzichtig of er een twee liter motor in zit, maar als ik vertel dat het een 1600cc is, dan denken ze dat ik hen in de maling neem.”

Maurice Visser in actie

Nog sterker
Het laatste raceweekend van het seizoen betekent een nieuwe winterperiode waarin niet geracet gaat worden. Maar dat betekent niet dat het team stil zit. “We hebben veel plannen en ideeën”, vertelt Visser, mede-eigenaar van Classic Car Company. “We hebben met de zaak een groot pand erbij gekregen en we willen het hele verhaal in een nieuw jasje steken. Daarbij kunnen we onze raceactiviteiten nog beter onderbrengen om volgend jaar nog sterker aan de start te verschijnen.”

Foto's: motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS