Autosport BE • Bravo Historic Championship

Visser pakt podiumplaats: "Wel uitputtingsslag voor mens en machine"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 6 september 2011 12:20

ZOLDER – Hij heeft er veel voor moeten doen, maar des te groter was de voldoening. Op Circuit Zolder knokte Maurice Visser zich in de tweede wedstrijd van Belgian Historic Cup naar een podiumplaats. “We reden constant bumper aan bumper. Om dan derde te worden is enorm leuk”, beschrijft de 40-jarige ondernemer uit Schelluinen. Zijn teamgenoot Stephane Rion reed ijzersterke rondetijden, maar kon vanwege remproblemen geen topklassering behalen.

Maurice Visser pakt podiumplaats op Circuit Zolder

Na de laatste wedstrijd met Pinksteren leek de zomerstop een eeuwigheid te duren. Maar voor het Team KIA Van Muijlwijk CCB Motorsport kwam dat eigenlijk wel goed uit. De krachtbron van Visser had het op Spa-Francorchamps namelijk begeven en werd er op zoek gegaan naar een leenmotor voor de Hillman Avenger Tiger. Gelukkig kon hij ook daarmee goed uit de voeten. Dat bleek al tijdens de training en kwalificaties waarin uitstekende tijden werden neergezet. Ook Rion voelde zich thuis op Zolder, maar alleen een beetje geluk ontbrak. “Stephane rijdt met de Lotus Europa steeds sneller en kwam wat betreft de rondetijden bij mij in de buurt. Alleen de remmen konden dat het niet bolwerken. De auto is in een geweldige staat en we zijn nog steeds aan het ontwikkelen”, vertelt Visser. “We gaan nu iets verzinnen om de remmen beter te maken.”

Bumper aan bumper
De twee races vonden plaats op zaterdag nog voordat de 24 uurs wedstrijd van Zolder van start zou gaan. Onder bijna tropische weersomstandigheden kroop Visser achter het stuur. Terwijl sommigen bezweken onder hitte, hield de eigenaar van Classic Car Company stand. “Het was bloedheet, echt een uitputtingsslag voor mens en machine. Veel rijders maakten fouten en reden van de baan. Er is ook een hoop kapot gegaan. Maar mijn races waren leuk”, vond Visser. Vooral in de tweede manche kreeg hij het aan de stok met een Ford Escort RS2000 en een Alfa Romeo GTAm. “Op een gegeven moment stormden we met z’n drieën richting een haakse bocht naar rechts. In de ooghoeken hielden we elkaar in de gaten en het was een kwestie van ‘wie remt er het laatste?’ Dat was ik gelukkig”, vertelt Visser met een grote glimlach. De andere twee coureurs schrokken zodanig dat zij een uitstapje naast de baan maakten.

Opsteker
Met het behalen van een vierde en derde plaats is Maurice dolgelukkig. Daarnaast heeft hij enorm genoten van het racen. “We hebben een mooie strijd geleverd en constant aan elkaars bumper gehangen. Er is keihard gevochten, maar wel een op eerlijke manier”, legt hij uit. Ook in het kampioenschap heeft Visser goede zaken gedaan. Na de tegenslag op Spa-Francorchamps is dit een enorme opsteker. “Mijn grootste concurrenten vielen uit, dus met een derde plaats loop ik weer iets in. Ook geeft dit veel vertrouwen voor de volgende race”, aldus Visser.

De volgende wedstrijd vindt plaats in het weekend van 2 oktober tijdens het evenement Gordon Finest Race op Circuit Zolder.

Foto: Motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS