Autosport BE • Bravo Historic Championship

Tegenslag voor Maurice Visser op Spa: "Een mega blow up"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 15 juni 2011 08:48

SPA-FRANCORCHAMPS – Met een gemengd gevoel heeft Maurice Visser zijn raceweekend van de Belgian Historic Cup op Spa-Francorchamps afgesloten. De 40-jarige ondernemer uit Schelluinen kwam door een opgeblazen motor niet aan racen toe, terwijl zijn teamgenoot in het Team KIA Van Muijlwijk CCB Motorsport twee geweldige inhaalraces reed.

Maurice Visser kent met de fraaie Hillman Avenger Tiger veel pech op Spa

Half april begon Visser bemoedigend zijn seizoen door met de Hillman Avenger Tiger een toptienpositie te scoren. Maar de pret op Spa was van korte duur, want al snel in de kwalificatie ging het genadeloos mis. “Er was geen enkel voorteken, maar op topsnelheid gaf de motor de geest. Net zoals in de Formule 1 betekende dat een mega blow up. We hebben naderhand gekeken of de motor nog te redden viel, maar deze bleek compleet verwoest”, vertelt Visser teleurgesteld.

Door een ontstekingsprobleem lukte het Stephane Rion niet om een goede kwalificatieronde te rijden. Maar des te gemotiveerder verscheen de Fransman aan de start van de eerste wedstrijd. De Lotus Europa slalomde door het veld en Rion maakte als 61e gestart maar liefst dertig plaatsen goed. In de afsluitende wedstrijd op zondag was hij opnieuw op dreef en kende indrukwekkende gevechten.

Stephane Rion reed twee geweldige races

“Stephane reed echt een wereldrace”, vertelt Visser vanaf de zijlijn. “Hij heeft mooie gevechten geleverd en is serieuze auto’s voorbij gegaan. Dat was echt gaaf om te zien. De auto hebben we goed voor elkaar en daar zijn we erg blij mee.” Over zijn eigen kansen is Visser reëel. “Er zat een dure en goede motor in mijn auto, maar we hebben wel een alternatief liggen. Dus de volgende wedstrijd zijn we er gewoon weer bij en dan zullen we zien waar we staan.”

Tijd om de beide auto’s te prepareren voor de volgende race is er gelukkig wel. Het eerste weekend van september rijden Maurice Visser en Stephane Rion in het voorprogramma van de 24 uursrace van Zolder.

Foto's: Motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS