Autosport BE • Bravo Historic Championship

Pechduivel en racegeweld: "Schitterende ervaring op de Nürburgring"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 27 oktober 2009 10:15

NURBURG – Maurice Visser en Pieter van Muijlwijk zijn een schitterende ervaring rijker. Nog niet eerder raceten de twee snelheidsduivels van Team KIA van Muijlwijk – CCB Motorsport uit Giessenlanden op de Grand Prix-omloop van de Duitse Nürburgring. Op onbekend terrein slaagde Visser erin voor spektakel te zorgen, terwijl de pechduivel teamgenoot Van Muijlwijk ernstig achtervolgde.

Pechduivel achtervolgde Pieter van Muijlwijk

Het Belgian Historic Championship deed voor het eerst de Nürburgring aan. Om de coureurs tijd te gunnen het circuit te leren kennen, laste de organisatie een extra vrije training in. Van Muijlwijk begon met veel enthousiasme, maar door een exploderende oliefilter was de Talbot Sunbeam voor even uitgeschakeld. Visser genoot met volle teugen van het 'schitterende circuit' en bereidde zich voor op een veelbelovend weekeinde.

Kwalificatie volgde op zaterdagochtend, waarbij Visser met zijn Hillman Avenger Tiger vliegend van start leek te gaan. “Ik had het circuit redelijk onder de knie en ik dacht dat het ergens op begon te lijken”, dacht Visser. “Toen we terugkwamen bleek dat ik de 25e tijd had gerealiseerd en Van Muijlwijk de 26e. Dat was enigszins teleurstellend.” Kanttekening daarbij was dat een peloton aan snelle bolides zich bij groep drie had gevoegd, terwijl de tijden in vergelijking met groep twee - waarin beide coureurs uitkomen - hen toch tevreden kon stellen. Ook voor Van Muijlwijk was het een goed resultaat aangezien de versnellingsbak kapot ging en de motor enkele malen over zijn toeren raakte.

Maurice Visser beleeft een schitterend raceweekend

Met een rollende start werd de wedstrijd begonnen. Visser en Van Muijlwijk kregen op het Duitse circuit het ritme nog beter te pakken en stormden na een bliksemstart naar voren. “Ik kreeg aansluiting bij een groepje en uiteindelijk had ik ze bijna allemaal ingehaald”, zei Visser enthousiast. “Opeens viel het kwartje en draaide ik opeens vier seconden per ronde sneller. Het was een heel mooie wedstrijd met een overwinning in onze subklasse en de vijfde plek in groep twee.” Het was Pieter van Muijlwijk niet gegund de finishvlag te passeren. Na enkele mooie gevechten sloeg in de slotfase van de wedstrijd de pechduivel opnieuw toe. Met een opgeblazen motor verliet de geplaagde rijder het strijdtoneel. “Jammer genoeg hebben waarschijnlijk de problemen eerder dat weekend z’n tol geëist.”

De finalerace van het Belgian Historic Championship vindt plaats op zaterdag 14 november op het circuit van Zolder in België. Daar haalt het team alles uit de kast om dit jaar nog één keer te vlammen.

Foto's: motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS