Autosport BE • Bravo Historic Championship

CCB Motorsport zoekt grenzen op: "Dat eiste zijn tol..."

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 24 augustus 2010 08:25

GIESSENLANDEN / ZOLDER (B) – De drie rijders van het Team KIA Van Muijlwijk - CCB Motorsport hebben tijdens de Belgian Historic Cup op Circuit Zolder in België het uiterste uit hun historische raceauto´s gehaald. In het voorprogramma van de 24 uursrace van Zolder verrasten zij in de kwalificatie vriend en vijand met sublieme rondetijden. Een keerzijde was dat de wedstrijd niet zonder problemen verliep. “We hebben de grens gevonden en we gingen er iets overheen”, aldus teameigenaar Maurice Visser die weet dat het team het volgende raceweekend nog sterker aan de start zal verschijnen.

Vol startveld van de Belgian Historic Cup

In een vol deelnemersveld met 45 klassiekers presteerden de drie rijders uitstekend in de kwalificatie. Maurice Visser kwalificeerde met zijn Hillman Avenger Tiger als zesde in zijn groep en ook teamgenoot Pieter van Muijlwijk (Talbot Sunbeam) deed het met een plek in het middenveld verdienstelijk. Stéphane Rion boekte sinds de vorige wedstrijd met de Lotus Europa veel progressie en kwalificeerde zich als 32e overall.

Maurice Visser bleek erg snel

“Voor mijn auto is de tijd die ik reed wel een beetje overdreven, ondanks dat ik het gevoel heb dat er nog meer uit te halen is”, vertelde Visser die de grenzen van zijn auto opzocht. “We zitten aan het plafond qua gewicht en motorprestaties. Tenminste, wat normaal gesproken het plafond zou moeten zijn. In de race heb ik er alles uitgeperst en dat eiste wel zijn tol. Dat kon de auto net niet aan, helaas.”

Ook bij Pieter van Muijlwijk zat het niet mee (tweede links)

Visser verschalkte tijdens de rollende start direct een aantal snelle tegenstanders en hield hen bijna allemaal achter zich. Ondanks de chaotische openingsfase van de wedstrijd met crashes van verschillende deelnemers, hield Visser aansluiting bij coureurs die normaal gesproken tot de snelsten van het veld behoorden. Alleen een opgeblazen koppakking gooide roet in het eten van een mooi resultaat. Ook bij Van Muijlwijk was dit het geval. “We hebben bij Pieter het probleem gevonden en opgelost, dus die staat er de volgende wedstrijd weer goed bij”, zei Visser die op zoek is naar het exacte probleem van zijn auto. “Waarschijnlijk heb ik te veel toeren gedraaid want hij accelereerde als een gek. Dus ik moet een tandje terugdraaien, maar belangrijker is dat we de grens hebben opgezocht.”

Stéphane Rion is een snelle leerling

Stéphane Rion reed zijn tweede wedstrijd bij het team. Nadat de Fransman in juli de hitte van de Ardennen had overleefd, kwam hij steeds beter in zijn ritme. Rion reed een strakke race en leek uitzicht te hebben op een prima klassering totdat hij het wegens een olielekkage rustiger aan moest doen. “Stéphane reed een snelste raceronde van een lage twee minuten en vier seconden. En dat is helemaal niet slecht voor zo’n standaard auto”, legde Visser uit. “Hij is een snelle leerling en we gaan een andere motor voor hem bouwen. De Lotus verschijnt de volgende keer dus zwaarder geprepareerd aan de start.”

Het team heeft op het Belgische Circuit Zolder de grenzen opgezocht en dat biedt perspectief voor de resterende wedstrijden van het kampioenschap. “We zaten er in de kwalificatie heel goed bij en dat is erg hoopvol. Maar soms loopt het anders af dan gehoopt. Dat is autosport”, vatte Visser het weekend samen.

Foto's: motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS