Autosport BE • Bravo Historic Championship

Verrassingsweekend eindigt in crash

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 22 september 2009 18:51

SPA-FRANCORCHAMPS - Zonder het iemand te vertellen raceten Maurice Visser en Pieter van Muijlwijk afgelopen weekend op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps hun eerste wedstrijd van het seizoen in het Bravo Historic Championship. Graag hadden de rijders uit Giessenlanden goede resultaten mee naar huis genomen, maar een crash van Visser en een kapotte versnellingsbak van Van Muijlwijk gooiden roet in het eten. Wel waren de rijders tevreden met de snelheid van hun bolides.

Maurice Visser

Team KIA Van Muijlwijk – CCB Motorsport behaalden in november vorig jaar hun eerste podiumplaatsen met de Hillman Avenger Tiger en Talbot Sunbeam. Vanwege grote drukte in hun eigen bedrijven werden de raceactiviteiten even op een zijspoor gezet en mistten zij het grootste gedeelte van het 2009 kampioenschap. Recentelijk begon het racevirus enorm te kriebelen en besloot het duo plots aan de laatste drie wedstrijden deel te nemen.

Het deelnemersveld was inmiddels gegroeid naar 37 en het team wist dat de concurrentie niet had stilgezeten. Met het goede slot van vorig seizoen in het achterhoofd, pakten zij het racestuur stevig vast. Visser kwalificeerde zich verdienstelijk als elfde en Van Muijlwijk begon de wedstrijd vanaf de zeventiende stek.

Pieter van Muijlwijk

Beide rijders wonnen in de beginfase van de wedstrijd direct een aantal plaatsen, totdat het noodlot toesloeg. “Ik denk dat ik iets te gretig ben geweest”, gaf Visser toe. “Een BMW 635 CSI zat achter mij flink te jagen en voor Blanchimont ging ik iets te wijd. Ik spinde en ging vol de muur in! Dat was einde oefening met behoorlijk wat schade.” Op het moment van het ongeluk lag de coureur zevende en was er nog steeds zicht op de kopgroep.

Visser hoefde niet lang alleen toe te kijken, want teamgenoot Van Muijlwijk moest ook het strijdtoneel verlaten. De versnellingsbak bleef namelijk in de derde versnelling steken en Pieter parkeerde zijn bolide vlakbij die van Maurice Visser. “Toen konden we ons verdriet delen”, grapte Visser, die enorm baalde maar toch ergens wel blij was. “Wat snelheid betreft zit het wel goed, dat is nog een schrale troost. Er zijn veel snelle deelnemers bijgekomen en de bestaande teams hadden hun huiswerk goed gedaan. Zonder ontwikkeling aan onze eigen auto’s zaten we er goed bij en dat is hoopvol voor de volgende wedstrijden.”

De eerstvolgende wedstrijd wordt in het weekend van 25 oktober op de Duitse Nürburgring verreden.

Foto's: motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS