Autosport BE • Bravo Historic Championship

Briljante finalerace voor Maurice Visser op Nürburgring

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 24 oktober 2011 11:20

NURBURG – Een betere finale van de Belgian Historic Cup had Maurice Visser zich niet kunnen wensen. Op het Duitse Formule 1-circuit Nürburgring reed de veertigjarige ondernemer uit Schelluinen de race van zijn leven. Geen enkel moment werd de eigenaar van Team KIA Van Muijlwijk – CCB Motorsport met rust gelaten. “Het was vreselijk spannend. Echt fantastisch om op deze manier het seizoen af te sluiten”, vond Visser.

Zowel zijn Hillman Avenger Tiger als de Lotus Europa van teamgenoot Stephan Rion kwam opnieuw probleemvrij en snel voor de dag. Hoewel in de kwalificatie nog tegen enige achterstand werd gekeken, maakte het tweetal in de eerste race veel plaatsen goed. Visser: “Ondanks de mistige en erg koude omstandigheden was het leuk in deze condities te rijden. Ook zijn we verder in het veld naar voren gekomen.” Hij kwam uiteindelijk als negende over de streep, zijn teamgenoot als zevende.

Maurice Visser rijdt geweldige finalerace in Duitsland

Prachtige afsluiting
Het spektakel kwam in de tweede en tevens afsluitende wedstrijd van het seizoen. Na een goede start raakte Visser betrokken bij meerdere gevechten. “Ik heb in deze race geen seconde rust gekregen. Ik was constant met drie of vier coureurs aan het knokken. Steeds waren het weer andere deelnemers”, constateerde de restaurateur van klassieke auto’s. Er werd gereden op het scherp van de snede en er werden hier en daar tikjes uitgedeeld. “Het leek wel op de Clio Cup, zo dicht reden we bij elkaar. Maar de wedstrijdleiding vond het waarschijnlijk net als ons erg spannend, dus we hebben het tot de finish kunnen uitvechten.”

Veel toeschouwers en ook deelnemers verwachten in eerste instantie niet dat Visser voorin het veld kon meerijden. Vooral de topsnelheid is niet zo hoog als bij veel concurrenten, zoals een deelnemer met een Porsche 911. Dat maakte de wedstrijd echter wel spannend. “Op het rechte stuk kwamen er een aantal dichtbij of zelfs voorbij, maar in de bochten begint het spelletje weer opnieuw. En dat ronde na ronde, echt vreselijk spannend”, vertelt Visser. Uiteindelijk werd er nog hevig gestreden met een grote concurrent in een Ford Escort. De wedstrijd werd met een zesde plaats afgesloten en teamgenoot Rion eindige na een solide race als achtste.

Topvijf
Maurice heeft het kampioenschap op een vijfde plaats beëindigd en hij is daar zeker niet ontevreden over. “Het niveau van de deelnemers is dit jaar omhoog gegaan. Normaal reden we lekker rond en nu is het elke wedstrijd wel bingo. Er wordt op het scherpst van de snede gereden”, wist Visser. Toch had er nog meer ingezeten. “Een opgeblazen motor in Spa-Francorchamps heeft ons veel punten gekost. Als we daar gemiddeld hadden gescoord, was een tweede plaats in het klassement mogelijk geweest. Ach, dat hoort bij het racen.”

Volgend jaar wil Visser opnieuw aan het kampioenschap deelnemen. Hij weet nog niet of de bolide in de winterperiode wordt aangepast. “De auto is nu erg betrouwbaar en snel. We wachten nog even de komende reglementswijzigingen af om te beslissen of we iets gaan aanpassen. In ieder geval kijken we nu alweer uit naar het volgende seizoen.”

Foto: Motorsportsmediaservice.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS