Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team RaceArt-Kroymans wereldkampioen in de Ferrari Challenge na Finali Mondiali in Misano

Uitgegeven door Peter Vader • 11 maart 2021 09:01 • Print artikel

MAASTRICHT - Team RaceArt-Kroymans heeft haar eerste Ferrari Challenge seizoen op het Misano World Circuit in Italië triomfantelijk afgesloten. Roger Grouwels wist zijn opponenten in de laatste race van het 2020 raceseizoen – die door de wereldwijde pandemie nu pas werd verreden – te verslaan. In september vorig jaar won het team al de Europese titel en nu dus ook de wereldtitel.

Roger_Grouwels_wereldkampioen_Ferrari_Challenge_trofee


Laatste race
Traditioneel wordt elk Ferrari Challenge seizoen afgesloten met de Finali Mondiali (World Finals). Vanwege de coronabeperkingen kon dit evenement eind vorig jaar niet plaatsvinden en werd besloten om het naar maart 2021 te verschuiven.

Grouwels_finish Misano

Overwinning en snelste ronde
Roger Grouwels (Team RaceArt-Kroymans) startte de allesbepalende race vanaf de tweede startpositie; voor de grijs/oranje Ferrari 488 Challenge Evo stond Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) opgesteld. Al in de eerste ronde voerde Grouwels een perfecte inhaalmanoeuvre uit en wist op die manier de koppositie te pakken. Grouwels vertelt: “In de race van vandaag startte ik vanaf de tweede positie en, zoals gepland, probeerde ik Ernst meteen in de eerste ronde aan te vallen en slaagde erin hem in bocht 8 te passeren.”

De Nederlandse coureur hield deze positie vast en pakte zowel de overwinning als de snelste ronde van 1:37.135. Het consistente 2020 seizoen werd door deze prestatie bekroond met de wereldtitel in de Coppa Shell categorie.

Roger_Grouwels_Ferrari_bekers

Reacties
Grouwels vertelt: "Het is een geweldig seizoen geweest, ik zou bijna perfect durven te zeggen. Ik ben erg blij dat ik met Ferrari een nieuwe mijlpaal heb bereikt. Het kampioenschap was spannend en ik had veel plezier met de tegenstanders. Ook al hebben we nooit een probleem gehad met andere coureurs, het was spannend vanaf het eerste moment. We kijken uit naar het volgende seizoen!”

Ook het team is zeer tevreden:
“Toen we in 2020 het Ferrari avontuur aangingen hadden we natuurlijk nooit gedacht zowel de Europese als de wereldtitel binnen te halen. Dit wil echter niet zeggen dat we in het 2021 seizoen stil kunnen zitten, we gaan er alles aan doen om onze behaalde titels te verdedigen.”

Vooruitkijken
Nu Roger Grouwels de Europese en wereldtitel op zak heeft in de Ferrari Challenge, zijn de verwachtingen hoog gespannen voor het nieuwe seizoen. De eerste race wordt verreden op het Italiaanse Monza in het weekend van 10 en 11 april.

De races zijn live te volgen via de officiële Ferrari website en Sky Sports.

Roger_Grouwels_Ferrari_close_finish_Misano

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS