Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Supercar Challenge klaar voor V-Max openingsraces op Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2021 10:34 • Print artikel

ZANDVOORT - Op zaterdag 10 en zondag 11 april opent de Supercar Challenge alweer het 21e seizoen van het populaire autosportconcept van Dick van Elk. Vier divisies, ingedeeld naar gewicht per HP, rijden gezamenlijk twee races van elk een uur. Op CM.com Circuit Zandvoort gaan 24 equipes tijdens de V-Max Openingsraces de strijd met elkaar aan om de eerste bokalen van dit seizoen te veroveren.

Super Car Challenge


Divisies
De indeling van de vier divisies is gelijk gebleven aan die van afgelopen seizoen. Er wordt gestreden in de vier inmiddels bekende divisies GT (+ 3.4 kilo per PK), Supersport 1 (+ 4.1 kilo per PK), Supersport 2 (+ 4.8 kilo per PK) en Sport Divisie (+ 5.6 kilo per PK). Deze indeling is gemaakt op basis van de verhouding tussen het lege wagengewicht met rijder en het motorvermogen aan de wielen en wordt gecontroleerd met een Powerlog systeem. De door de scrutineers voor elke race goed gecontroleerde vermogensverhoudingen blijken voor iedereen uitstekend te werken en er zijn dan ook nooit onenigheden op dit vlak.

Successeconden
Ook de zogenaamde 'secondenregeling' blijft gehandhaafd. De winnaar van een wedstrijd moet tijdens de eerstvolgende race 15 seconden langer blijven stilstaan tijdens de pitstop. De nummer twee moet dat 10 seconden langer doen en de nummer drie 5 seconden. Zodra een finishplaats lager dan 3 wordt gehaald wordt dit ook weer afgebouwd. Een vierde plaats leidt tot 5 seconden minder, een vijfde 10 seconden en een zesde plaats of lager 15 seconden totdat de standaard 60 seconden weer van kracht zijn. Er is een maximum van 30 te behalen resultaat seconden.

Super Car Challenge


Powered by Hankook
Hankook is opnieuw de vaste bandenleverancier van de Supercar Challenge. De service wordt uitgevoerd door Racetyres uit Zandvoort onder leiding van Jan Paul en Danny van Dongen.

GT Divisie
Bob Herber is opnieuw van de partij in de Lamborghini Super Trofeo. Zijn BODA Racing teamgenoot Daan Meijer bestuurt een BMW Z4 GT3. Nieuwe deelnemers zijn de Belg Patrick Engelen en zijn Franse Domec Racing teamgenoot Philippe Haezebrouck in een Radical RXC. Koopman Racing brengt twee BMW Z4 GT3’s in de strijd voor Peter Posavac en voor Hein Koopman zelf. Max Tubben maakt de GT Divisie compleet in een BMW M4 Silhouette 3.5 van JR Motorsport.

Supersport
Al jaren is dit de sterkst vertegenwoordigde divisie van de Supercar Challenge. Dit seizoen weer met veel bekende rijders, maar ook enkele nieuwe gezichten. Veelvoudig kampioenen Dennis de Borst en Stan van Oord zijn na een jaar pauze weer herenigd. En ook Robert en Benjamin van den Berg keren weer terug in hun Harders Plaza BMW E90. Bart Arendsen is erg succesvol in zijn BMW 1Serie GTR en zal dit seizoen zeker gaan strijden om de titel. Ted van Vliet, Ruud Olij en Marcel van de Maat zijn al jaren een vaste waarde in de Supersport 1. Dat geldt ook voor Remco de Beus, maar hij deelt zijn BMW E46 M3 tijdens de openingsraces met Donald Molenaar. Nieuwe gezichten in SS1 zijn Paul Sieljes en Rients Visser. Sieljes bestuurt een Porsche 996 GT3 Cup en Visser een BMW E46 M3 GTR.

Super Car Challenge


Sport Divisie
Deelname aan de Supercar Challenge is veel van de Zilhouette coureurs vorig seizoen zo goed bevallen dat zij ook nu sterk vertegenwoordigd zijn. Tim Rietveld, Mark Wieringa, Jan Berry Drenth & Martin West, Marcel van de Lyke en Jack Hokstra & Pieter de Jongh brengen vijf fraaie Zilhouettes in de strijd. Daar gaan zij in gevecht met de altijd in de voorhoede strijdende Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck. Nieuwe deelnemers zijn Marcel Schoonhoven en zijn zoon Fabian in een Mini Cooper S. Ook Estella van der Wiel is gelukkig weer van de partij, zij bestuurt samen met Manon Cornelissen een Seat Ibiza Cupra.

Nog geen toeschouwers
Met een mooie bezetting in de verschillende divisies en een goede mix van ervaring en enthousiaste debutanten beloven de V-Max Openingsraces op Circuit Zandvoort weer een mooi evenement te gaan worden. Op dit moment mag er nog geen publiek aanwezig zijn bij de races, maar ook dit seizoen wordt er van alle races van de Supercar Challenge powered by Hankook weer uitgebreid verslag gedaan op RTL7.

Naast op de televisie is de Supercar Challenge ook te volgen via de website, Facebook, Intagram en het eigen YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS