Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Stoffel Vandoorne over Mission 24H: "Een van de sleutel-elementen voor de motorsport"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 april 2021 14:10 • Print artikel

Stoffel Vandoorne rijdt dit jaar Formule E met Mercedes en in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship, maar de voormalig F1-coureur is ook een van de ontwikkelingscoureurs van de Mission 24H-auto. De Belg denkt dat zijn bijdrage hem zeker gaat helpen voor de toekomst, wanneer de waterstofauto een echte klasse in de autosport wordt.

Stoffel Vandoorne

“Ik ben extreem blij dat ik onderdeel uitmaak van de Mission H24-auto”, aldus Vandoorne tegenover de officiële website van de 24 uur van Le Mans. “Het is futuristisch, maar mijn ervaring en input in de Formule E helpt echt om de waterstofauto te ontwikkelen, aangezien de technologie die we gebruiken in de Formule E behoorlijk gelijk is. Er zijn belangrijke dingen die we kunnen overdragen en aan het prestatievermogen van de waterstofauto kunnen toevoegen."

"Het is belangrijk om deel uit te maken van de vroege ontwikkeling, omdat als deze klasse opstart in de aankomende paar jaar we een competitief voordeel hebben, laten we zeggen, door een onderdeel van de ontwikkeling te zijn. Het is een gaaf project, veel fabrikanten zijn geïnteresseerd en het lijkt echt een van de sleutelelementen te zijn voor de motorsport in de toekomst.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS