Formule 1

Statistisch gezien goede kansen voor Max Verstappen

Uitgegeven door Pascal Wekema • 12 december 2021 12:34

Volgens de statistieken uit voorgaande edities van de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Max Verstappen goede kansen om de wedstijd te winnen. Daarmee sleept hij dan het Wereldkampioenschap binnen en wordt de eerste Nederlandse Wereldkampioen Formule 1.

null

De laatste zes jaar won de coureur die vanaf plek 1 mocht starten in Abu Dhabi. Van 2015 tot 2019 was dit telkens een Mercedes coureur. Vorig jaar, in 2020 won Max Verstappen vanaf de eerste startplaats.

In 2014 lukte het de polesitter niet om ook als eerste over de finish te komen. Saillant detail: Mercedes-teamgenoten, Lewis Hamilton en Nico Rosberg waren verwikkeld in een titelstrijd en het verschil was 17 punten. Rosberg kreeg technische problemen en kon zo zijn pole niet optimaliseren in de race. Lewis Hamilton won de race en werd Wereldkampioen. Het verschil in punten leek uiteindelijk enorm groot, maar in dat jaar werden tijdens de laatste race dubbele punten uitgedeeld.

BetCity Max Verstappen Lewis Hamilton

Wie wordt er kampioen in de Formule 1?
Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi? Volg jij de Formule 1 op de voet en ben je een fan van een bepaalde F1-coureur, speel dan eens mee op BetCity en voorspel wie de Grand Prix van Abu Dhabi wint en wie er wereldkampioen F1 wordt? 7 x je inzet met Max Verstappen. Kies dan jouw winnaar van de Formule 1 GP van Abu Dhabi op BetCity en wees dan zelf een winnaar.

BetCity.nl is hét online bettingplatform voor de sportfans. BetCity.nl gaat tot het gaatje om bij te houden wat er speelt, zodat jij kan inzetten met inzicht in plaats van op onderbuikgevoel. Speel slim! Zet nu in en wed op de Formule 1 GP Abu Dhabi of zet nu in en wed op de Eredivisie, Champions League, Europa League, Premier League en vele andere topcompetities.