Formule 1

Rijdt Ollie Bearman volgend jaar bij Haas? “Moet eerst bewijzen dat ik er klaar voor ben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 mei 2024 12:01

Oliver Bearman kent een raar jaar. Tot nu toe reed hij één race in de Formule 1 namens het team van Ferrari. In de Formule 2 reed hij er al zes, maar toch scoorde hij in de Formule 1 meer punten. Bearman kruipt dit weekend opnieuw achter het stuur van een Formule 1-bolide. Dit keer rijdt hij de eerste vrije training voor het team van Haas. De jonge Brit wordt gezien als een grote kanshebber voor het Haas-zitje voor 2025. Toch denkt hij daar zelf anders over.

Oliver Bearman


Bearman liet een verpletterende indruk achter in Jeddah. Op dit technisch uitdagende circuit moest de destijds 18-jarige coureur halsoverkop in de Ferrari van Carlos Sainz stappen. De Spanjaard kampte met een blindedarmontsteking en kon dus niet racen. Tegen alle verwachtingen in scoorde Bearman een knappe P7 in de race. Met deze zes punten staat hij nog altijd op de twaalfde positie in het kampioenschap.

Alhoewel het nog niet helemaal wil boteren in de Formule 2 geldt ‘Ollie’ nog altijd als grote kanshebber voor een zitje bij Haas, zeker nu Nico Hulkenberg volgend jaar vertrekt bij Suaber. In gesprek met de internationale media geeft Bearman te kennen dat hij heel anders tegen de zaak aankijkt en dat een zitje nog lang niet verzekerd is: "Natuurlijk zie ik het als een kans, maar het feit dat er een zitje vrij is, betekent niet dat ik er recht op heb”, begint de Prema-coureur.

"Ik moet het nog steeds verdienen met goede prestaties in de Formule 2, maar nog meer met de zes vrije trainingen die ik dit jaar rij. Ik moet goed presteren en laten zien dat ik klaar ben om volgend jaar de sprong naar de Formule 1 te wagen. Ik heb geen doelen gesteld. De druk komt van mezelf, want ik heb de neiging mezelf veel druk op te leggen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS