Formule 1

Fernando Alonso wil Red Bull-esque vertoning zien bij Aston Martin in 2026

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 mei 2024 09:01

Fernando Alonso maakte vorige maand bekend dat hij ook na dit jaar actief blijft voor het team van Aston Martin. Toch wil de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen graag dat het team meer gaat lijken op Red Bull. Alonso heeft het dan natuurlijk niet over de kleurstelling van de Oostenrijkse formatie, maar hoopt dat de prestaties veelal overeenkomen.

Fernando Alonso


In 2026 treden de nieuwe reglementen in werking. Aston Martin hoopt dan direct met een pijlsnelle auto op de proppen te komen, net als Red Bull dit deed tijdens de laatste regelwijzigingen in 2022 of hoe Mercedes uit het niets het dominantste team werd in 2014.

In gesprek met Motorsport.com vertelt hij hoe hij dit voor zich ziet: "Ik denk dat iedereen de reglementen van 2026 het belangrijkste vindt. Adrian Newey wist het meeste uit de huidige regels te halen. In 2014 was het Mercedes dat er het meeste uit wist te halen. Je weet niet wat er in 2026 gaat gebeuren in onze sport. Wij willen in ieder geval het Mercedes van 2014 of het Red Bull Racing van 2022 worden, en ik denk dat heel erg veel teams daar ook op hopen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS