Formule 1

Lewis Hamilton 'heeft zichzelf tot slachtoffer gemaakt' met Mercedes W15 set-up experimenten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2024 14:32

Andrew Shovlin van Mercedes heeft toegegeven dat Lewis Hamilton dit seizoen 'zichzelf tot slachtoffer heeft gemaakt' door gewaagde set-up-experimenten voor de W15 uit te voeren.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Er is dit jaar een opvallend verschil geweest in de prestaties van de twee Silver Arrows-coureurs en technisch directeur Shovlin heeft gesuggereerd dat de oorzaak daarvan ligt in Hamiltons bereidheid om 'grote set-upwijzigingen' door te voeren.

Sinds het seizoen 2022 is Hamilton gefrustreerd in zijn pogingen grip te krijgen op de Mercedes. Het probleem is er ruim twee seizoenen later nog steeds.

"Het gaat er vooral om dat je meer leert over de auto", vertelde Shovlin aan Auto Motor und Sport. "Vooral Lewis staat open voor belangrijke set-upwijzigingen dit jaar. Hij wil meer leren over waar hij het meeste uit de auto kan halen. Hij heeft zichzelf een paar keer het slachtoffer gemaakt. Maar als je niets verandert, leer je ook niets. Het zou verkeerd zijn om te zeggen: zo is het nu eenmaal; laten we er het beste van maken."

"Het komt erop neer dat we een betere voertuigbalans moeten bereiken, zodat we niet met zoveel compromissen hoeven te leven. Het gebeurt herhaaldelijk dat we het ene probleem oplossen en er een nieuw probleem voor terugkrijgen. Het doel moet zijn om een sterke vooras te hebben zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit aan de achterkant en een auto die goed stuurt in langzame bochten zonder te oversturen in snelle bochten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS