Formule 1

'Vermoeide' Adrian Newey dropt grote F1-hint na vertrek Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 mei 2024 05:03

Adrian Newey heeft de meest ondubbelzinnige aanwijzing tot nu toe gegeven dat hij zich niet terugtrekt uit de Formule 1, door uit te leggen dat hij waarschijnlijk 'waarschijnlijk weer aan de slag zal gaan' na een kleine pauze.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


In een interview met Eddie Jordan van Oyster Yachts zei hij op de vraag wat zijn toekomst in petto heeft: "Als je me vijftien jaar geleden had gevraagd of ik op 65-jarige leeftijd serieus zou overwegen om van team te veranderen, ergens anders heen te gaan en nog vier of vijf jaar te gaan, dan had ik gezegd dat je gek bent."

"En toen gebeurden er een paar dingen tegelijk. Mijn vader was een dierenarts en wilde op zijn zestigste met pensioen. Hij deed dat uiteindelijk op zijn tweeënzestigste, semi-pensioen, en verhuisde met mijn moeder naar Yorkshire. Daar werkte als uitzendkracht tot zijn vijfenzestigste, voordat hij volledig met pensioen was.”

“Hij raakte de weg een beetje kwijt tijdens zijn pensioen. Ik dacht dat hij met zijn autohobby het leuk zou vinden om verder te sleutelen aan auto's en zo, maar hij verloor zijn mojo een beetje. En twee van de mensen die ik het meest respecteer, Bernie Ecclestone en Roger Penske, vroeg ik beiden: 'Wat is jullie geheim?' Omdat ze maar beven doorgaan, ondanks hun leeftijd. Ze zijn fenomenaal mentaal en fysiek nog steeds fit. Ze zeiden allebei dat de hersenen als een spier zijn; ze hebben oefening nodig, dus moet je blijven oefenen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS