Formule 1

Ook op deze ranglijst passeert Max Verstappen concurrent Lewis Hamilton

Uitgegeven door Peter Vader • 18 mei 2024 04:03

De Forbes’ ranglijst van de 50 best verdienende atleten ter wereld voor 2024 heeft de inkomsten getoond van de twee grootste sterren van de F1. Max Verstappen staat op de zeventiende plaats als het Flores gaat om wie er het meest verdient, Lewis Hamilton staat 21e. Forbes analyseert het inkomen van elke atleet in de periode van 1 mei 2023 tot 1 mei 2024. De lijst omvat de inkomsten op het veld, zoals prijzengeld, salaris en bonussen. Anderzijds analyseert Forbes alle inkomsten buiten het veld, zoals geschatte sponsorovereenkomsten, vergoedingen voor optredens, memorabilia en licenties.

Lewis Hamilton en Max Verstappen

Max Verstappen verdiende in totaal $81 miljoen, $76 miljoen was zijn salaris en het prijzengeld na het winnen van het F1-kampioenschap van vorig jaar. Lewis Hamilton verdiende in totaal $69 miljoen. Hij had een salaris van $57 miljoen was zijn salaris. Gedurende de afgelopen twaalf maanden waren voor hem bonussen voor prestaties en resultaten moeilijk te vergaren. Hamilton verdiende met name $ 12 miljoen voor sponsoring en andere vergoedingen, die geen verband hielden met zijn prestaties op het circuit.

Zijn imago als sterrijder is een grote reden dat Lewis Hamilton meer dan het dubbele van Max Verstappen kan verdienen buiten het F1-circuit. Geen enkele andere F1-coureur – of enige vertegenwoordiger uit de autosport – staat op een lijst die grotendeels wordt gedomineerd door voetballers, golfers en NFL- of NBA-spelers.
Volgend jaar zal het intrigerend zijn om te zien hoe de verdiensten van Verstappen en Hamilton stijgen. Verstappen kan rekenen op nog een flinke bonus als hij voor de vierde keer op rij het F1-kampioenschap wint, zoals van hem wordt verwacht.
Hamilton zal Mercedes volgend jaar verruilen voor Ferrari, wat zal resulteren in een salarisverhoging – en waarschijnlijk ook enorme sponsorovereenkomsten.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS