Formule 1

Lewis Hamilton zinspeelt op komst Antonelli: “Als ik de rol van Toto zou vervullen, zou ik voor Kimi kiezen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 mei 2024 10:02

Lewis Hamilton vertrekt aan het einde van dit jaar bij het team van Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen rijdt vanaf 2025 bij het team van Ferrari. Mercedes is nog altijd hard op zoek naar een vervanger voor Hamilton. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar Hamilton gooit zelf een balletje op wie weleens goede kans maakt om volgend jaar de Mercedes W16 te besturen.

Kimi Antonelli


Het vertrek van Hamilton bij Mercedes kwam voor vele als een grote verrassing, zo ook bij de bestuurlijke top van Mercedes. Zij zoeken al sinds februari naar een geschikte kandidaat om de meest succesvolle coureur te vervangen. Officieel is er nog geen vervanger, maar er zongen heel wat namen rond. Zo gingen er geruchten over Nico Hulkenberg en Fernando Alonso. De actualiteit heeft deze geruchten ingehaald, maar namen als Andrea Kimi Antonelli en Carlos Sainz zingen nog steeds rond.

Kimi Antonelli is begonnen aan zijn eerste Formule 2-seizoen, nadat hij overkwam vanuit het FRECA. De keuze voor de piepjonge en onervaren Italiaan lijkt onwaarschijnlijk, maar Mercedes liet hem wel al twee dagen testen in oude Mercedes-bolides. Carlos Sainz is een andere naam. De Spanjaard moet zijn plekje bij Ferrari afstaan aan Hamilton, dus lijkt een wissel tussen de twee niet onwaarschijnlijk.

Ondanks de leeftijd en ervaring van Antonelli vertelt Hamilton tegenover de internationale media in Imola toch voor de jonge Italiaan zou kiezen: "Ik denk dat Carlos echt een geweldige coureur is. Waar hij ook heen gaat, ik denk dat hij een goede aanwinst is voor elk team. Ik heb eerlijk gezegd echt geen enkel idee wat de plannen van Toto Wolff op dit moment zijn, maar als ik zijn rol zou vervullen, dan zou ik nu voor Kimi kiezen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS