Formule 1

Max Verstappen beleeft 'moeilijke' en 'slechte' dag in Imola: "We moeten ons verbeteren"

Uitgegeven door Bart • 17 mei 2024 17:01

De eerste dag in Imola werd niet de dag van Max Verstappen. Met de vijfde tijd in de eerste training en de zevende tijd in de tweede sessie zat de Red Bull-coureur er niet goed bij. Ook de long runs waren niet wat we van onze landgenoot mogen verwachten. Verstappen had problemen met de balans van de auto en klaagde veelvuldig over de bochten 11, 12 en 14.

Max Verstappen


"Het was een moeilijke dag", zegt Max op Verstappen.com. "Het was moeilijk om de balans goed te krijgen en ik voelde me niet echt comfortabel in de auto. Het was heel makkelijk om de auto kwijt te raken. Dus er zijn wel een paar dingen waar we naar moeten kijken, want vandaag was gewoon niet goed. De long run was ook heel slecht. We moeten zeker wat dingen verbeteren als we competitief willen zijn morgen. Het ziet ernaar uit dat de anderen een stap vooruit hebben gezet, en vanuit onze kant was het gewoon een slechte dag."

Verstappen ging ook in op het feit dat Lewis Hamilton hem opnieuw in de weg reed. "Het is niet de eerste keer. Je probeert natuurlijk kalm te blijven, maar het gebeurde weer. Ik wil er niet te veel over praten, want dat was niet ons probleem vandaag. We moeten onze snelheid fixen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS