Formule 1

Martin Brundle: "Adrian Newey belangrijker F1-figuur dan welke coureur dan ook"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2024 07:01

Voormalig F1-coureur Martin Brundle beweert dat Adrian Newey contracteren crucialer is voor de hoop van een team dan welke coureur dan ook. Hij zei dat in een reactie op de aanhoudende speculaties over de volgende stap van de Red Bull-ontwerpgoeroe, die begin volgend jaar bij het team vertrekt.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Tijdens zijn bijdrage aan F1's Beyond The Grid podcast stelde Brundle dat Verstappen en Newey de twee namen zijn die hij zou tekenen als hij een fantasie-F1-team zou opzetten - en hij beweerde dat Newey de meest cruciale aanstelling zou zijn.

Op de vraag of Newey of de coureur de belangrijkste factor in een F1-team is, antwoordde hij: "Adrian Newey. "Ik zou hem als eerste aannemen omdat ik dan de coureurs kan krijgen die ik wil. Er zijn twee mensen die ik zou willen hebben als ik Brundle GP zou binnenhalen: Max Verstappen en Adrian Newey. Red Bull heeft ze allebei, maar ze zijn er net één kwijtgeraakt. Zullen ze de andere verliezen?"

De opmerkingen van Brundle komen nadat hij had beweerd dat slechts vier van de tien teams een realistische kans hebben om Newey te contracteren na zijn vertrek bij Red Bull. "Je moet veel geld en middelen hebben, anders heeft het geen zin om Adrian Newey te contracteren. Als je hem in een kantoor zet, maar je hebt niet de faciliteiten en het geld om zijn ideeën te uit te voeren, dan heeft het geen zin."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS