Formule 1

Enorme recordinkomsten (€239 miljoen) Cristiano Ronaldo! Ook verdiensten Max Verstappen is onthuld in Forbes' bestbetaalde atletenlijst 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2024 08:09

Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben ervoor gezorgd dat de Formule 1 vertegenwoordigd is op de Forbes-lijst met bestbetaalde atleten voor 2024.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Forbes heeft cijfers vrijgegeven die een aantal oogverblindende salarispakketten in de sportwereld onthullen. De cijfers zijn afkomstig uit de periode van 1 mei 2023 tot 1 mei 2024 en zijn tot stand gekomen via 'gesprekken met tientallen insiders uit de industrie' en artikelen in de media en salarisdatabases.

Verstappen staat op nummer 17 in deze lijst, met een riant inkomen van in totaal 81 miljoen dollar, waarvan 76 miljoen dollar door inkomsten op het circuit en de resterende 5 miljoen dollar aan inkomsten buiten het circuit, voornamelijk uit endorsements.

Niet ver daarachter staat echter de coureur die Verstappen eigenhandig van de top van F1-rots heeft verdrongen, Hamilton, die aantoonbaar de meest verkoopbare coureur in het kampioenschap blijft en $69 miljoen aan inkomsten verzamelde.

In tegenstelling tot Verstappen was de verhouding niet zo zwaar gebaseerd op inkomsten op het circuit. Hamilton verdiende daar in totaal 57 miljoen dollar, terwijl de resterende 12 miljoen dollar buiten het circuit werd verdiend.

Hamilton heeft weliswaar records als de meeste overwinningen, poles en podiumplaatsen in de F1-geschiedenis en een gedeeld recordaantal van zeven wereldtitels op zijn naam staan, maar hij heeft een lange tijd geen race meer gewonnen sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië van 2021.

In de top van grootverdieners staan voetballers, een golfer en basketballers. Cristiano Ronaldo voert de lijst aan! Door Ronaldo’s geschatte recordinkomen van $260 miljoen (€239 miljoen) is hij voor de vierde keer in zijn carrière de bestbetaalde atleet ter wereld. Dit komt voornamelijk door zijn indrukwekkende jaarsalaris van $200 miljoen bij voetbalclub Al Nassr. Golfer Jon Rahm staat op P2! Forbes schat zijn totale verdiensten in op $218 miljoen (€200 miljoen). Lionell Messi volgt bescheiden in de kielzog van zijn concurrent Ronaldo. De Argentijnse de voetballer verdiende vorig jaar $135 miljoen (€124 miljoen). LeBron James van de Los Angeles Lakers staat vierde. De totale verdiensten van de basketballer komen volgens Forbes uit op $128.2 miljoen (€118 miljoen) gevolgd op de vijfde stek door collega Giannis Antetokounmpo, die een 'schamele' $111 miljoen (€102 miljoen) kon laten bijschrijven op zijn rekening.

Filmpjes over Cristiani Ronaldo:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS