Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Speciaal voor karters met autosport-ambitie: probeer eens een Ford Fiesta Cupracer, Mazda MX5 Cupracer of BMW M2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 december 2022 18:45

Heb je interesse in de autosport? Doe dan mee aan de introductiedag van VRM en de KNAF op TT-circuit Assen. Op zaterdag 10 december aanstaande organiseert VRM in samenwerking met de KNAF en de ACNN een testdag met auto’s uit de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5 Cup en de BMW M2 CS-R Cup en een aantal andere auto’s van de Radical SR3 Cup en de Westfield Cup op het TT-Circuit van Assen voor nieuwe deelnemers die kennis willen maken met deze auto’s.

Sen Roodenburg Ford Fiesta Sprint Cup

"We kunnen rijden van 10:00 tot 17:00, tussendoor zorgen we voor koffie en een lunch. De rijsessies zijn 30 minuten. We starten met afstellen stoel en gordels en dergelijke. Daarna volgt een uitleg van de auto. Tussen de sessies gaat de rijders in evaluatie met een data engineer (video en rijdata). De dag is alleen bedoeld voor nieuwe aspirant rijders die overwegen deel te nemen aan een van de verschillende Cups", legt Dick van Elk uit. "Een racelicentie is nog niet noodzakelijk, wel enige ervaring met het rijden in een (handgeschakelde) auto. Minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar. Deelname aan de officiële races in 2023 kan vanaf 15 jaar. We verwachten deze dag ongeveer 10 verschillende auto’s op het circuit dus het is het rustig en veilig op de baan, het is geen trackday waar we in meerijden."

Jordy van der Eijk Mazda MX5 Cup

Bij voldoende ervaring kan direct zelf gereden worden met een instructeur er naast of we laten de instructeur eerst zelf rijden om de baan te verkennen en wat uitleg te geven. Het uitgangspunt is dat het voor nieuwe rijders met relatief weinig ervaring zo veilig mogelijk moet zijn. Er wordt gereden in sessie van netto ca. 30 minuten. Minimum deelname 2 sessies.

Bijdrage in de kosten:
Testen met een Ford Fiesta : 275,- per sessie ( 495,- ex. 9% BTW beide sessies)
Testen met een Mazda MX-5 : 325,- per sessie ( 650,- ex 9% BTW beide sessies)
Testen met een BMW M2 CS-R : 875,- per sessie. ( 1.750,- ex 9% BTW beide sessies)
Testen in de overige auto’s op aanvraag
Auto’s zijn verzekerd voor schade, het eigen risico is in geval van schade:
Ford Fiesta 3.000,- ex 21% BTW
Mazda MX-5 5.000, - ex 21% BTW
BMW M2 CS 10.000,- ex 21% BTW.

Indien een deelnemer aan deze testdag besluit deel te nemen aan seizoen 2023 wordt de helft van de kosten van de dag verrekend met het inschrijfgeld. In december en begin volgend jaar zijn er nog opleidings-weekenden op circuits van Assen en Zandvoort voor het behalen van je racelicentie.

Voor aanmelding graag een mailtje naar [email protected] met voorkeur van type auto(‘s), aantal sessies en NAW gegevens, wij brengen U daarna in contact met een van de teams.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS