Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Sen Roodenburg wint Ford Fiesta-kampioenschap in debuutjaar: "Het is echt niet te geloven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 november 2022 02:12

Sen Roodenburg hengelde afgelopen weekend tijdens de Supercar Madness op het TT-circuit van Assen de Divisie 1-titel binnen in de Ford Fiesta Sprint Cup. En dat in zijn debuutjaar in de autosport. Na een zinderend seizoen ging de coureur uit Krommenie er met de hoofdprijs vandoor. Na de eerste race werd er al flink feest gevierd bij Bas Koeten Racing, maar later die avond kreeg Roodenburg een tijdstraf van de wedstrijdleiding. Hierdoor werd het feestje uitgesteld naar zondagmiddag.

Sen Roodenburg

“Ik was zaterdag aanvankelijk tweede overall en eerste in Divisie 1 en tijdens de tweede race op zondag werd ik vierde. We dachten dus eerst dat ik zaterdag na de eerste race al kampioen was, maar dat bleken we na de straf pas zondagochtend te zijn.”

Op zaterdag na race 1 was de eerste reactie van Roodenburg, die op dat moment nog dacht dat hij al kampioen was: “Het is echt niet normaal, het was een spectaculaire race. Na een paar rondjes lag ik op de negende positie en toen vielen er een paar jongens tussenuit. Daarna heb ik nog een aantal jongens ingehaald, in Ramshoek haalde ik Phillipe Huart buitenom in, dat was wel heel erg vet. Ik dacht van ik ga maar zo wijd mogelijk door die bocht heen, dan weet ik zeker dat hij me niet raakt en toen haalde ik hem gewoon in.”

Sen Roodenburg

“Het is allemaal zo bizar, zo vet”, zo vertelde de coureur van Bas Koeten Racing kon nog niet geloven dat hij het kampioenschap ik zijn zak had. “Ik hoorde dat Czyz in de pits stond en toen wist ik dat het goed was, ik kwam als tweede over de finish en toen was ik kampioen. Ik had er echt geen woorden voor, het is echt onbeschrijfelijk. Als ik kijk naar het begin van het seizoen had ik echt niet durven dromen dat ik kampioen zou worden, het is echt niet te geloven.”

Op zondagmiddag werd de tweede race verreden, Roodenburg had slechts één taak: starten. Dat zou namelijk al genoeg zijn om Czyz af te houden van het kampioenschap. Gelukkig werkte de Fiesta mee en kwam hij van zijn plek af: “Ik startte vanaf de vijfde plek, net als in de eerste race. Na twee rondjes had ik schakelfoutje, toen viel ik wat plekken terug. Bij het uitkomen van Strubben zat ik in de verkeerde versnelling en toen viel ik terug naar de vijfde positie. Ik heb me toen weten te herpakken en ben ik gaan jagen naar het groepje voor mij. Toen waren Thomas De Backer, Alan Czyz en Senna van Soelen aan het strijden en daardoor toen ik ook weer wat terrein winnen bij hen. Toen zat ik er meteen achter en heb ik gevolgd. Toen ben ik gewoon naar de finish gereden.”

Sen Roodenburg

Roodenburg begon dit seizoen vanuit de kartsport als nieuweling in de autosport in de Ford Fiesta Sprint Cup op het circuit van Zandvoort, maar al tijdens het tweede weekend op Zolder scoorde hij zijn eerste podium. Vanaf dat moment had hij het momentum goed te pakken. Op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps scoorde de talentvolle coureur zijn eerste twee overwinningen. Ook tijdens de Jack’s Racing Days op het TT-circuit van Assen scoorde hij een belangrijk podium. Na een ellelange zomerstop sloeg Sen op het circuit van Zandvoort hard toe door twee overwinningen bij te voegen in het boek. Vrij onopgemerkt groeide Roodenburg van underdog naar titelkandidaat in de Divisie 1-klasse. Op koele wijze sleepte hij het kampioenschap in de wacht en werd hij met liters champagne ondergespoten, maar daar hoorde je Sen niet over klagen.

“Ik wil graag mijn sponsoren Quintes Verzekeren en risicobeheer, Geijsel Hypotheken, RoFiNa, Era Richmen (schrijver van boeken) bedanken, Bas Koeten Racing en ook mijn ouders en familie en alle aanhang die weer is komen kijken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS