Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Esmee Kosterman in zee met Bas Koeten Racing voor Ford Fiesta Cup: "Ik kijk erg uit naar dit avontuur!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 februari 2023 13:03

Voor het derde seizoen op rij zal er een ambitieuze dame aan de start van de Ford Fiesta Sprint Cup verschijnen. Esmee Kosterman (17) bevestigt haar deelname bij het team van Bas Koeten Racing. Bij zeven evenementen strijdt ze voor het kampioenschap dat op de vier bekendste circuits van de Benelux verreden wordt. Het seizoen wordt weldra opgestart met een uitgebreid trainingsprogramma om goed voorbereid het seizoen aan te vangen.

Esmee Kosterman


Jelle Koeten: “Esmee brengt twee seizoenen ervaring in de Ford Fiesta Sprint Cup mee, daarop gaan we voortborduren. Vorig jaar stond ze al op het podium en we mikken erop dat ze vaste podiumkandidaat wordt. Met ons team hebben we de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het runnen van GTs en toerwagens op hoog niveau, namelijk WTCR, TCR, Porsche Carrera Cup en Supercup, maar ook GT3. Daar leer je om als team complexe puzzels op te lossen. Die ervaring projecteren we op de junioren en dat werpt zijn vruchten af. 2022 was ons meest succesvolle seizoen ooit!”

Esmee Kosterman: “ik ben blij eindelijk aan te kunnen kondigen dat ik komend seizoen opnieuw in de Ford Fiesta Sprint Cup ga rijden met Bas Koeten Racing. Mijn doel is om de titel in het Nederlands Kampioenschap binnen te halen. Om die reden heb ik voor Bas Koeten Racing gekozen, zij hebben al meerdere seizoenen kampioenen afgeleverd. Loek Hartog, Laurens de Wit, Colin Caresani en Sen Roodenburg gingen me voor. Ik verwacht veel te leren en mezelf te verbeteren op alle fronten. Ik kijk erg uit naar dit avontuur!”

Esmee Kosterman


Eind november werd Kosterman bovendien geselecteerd voor de KNAF Talent Junior Academy. Met een groep van acht talenten ziet zij een opleidingsprogramma vanuit de bond tegemoet waarmee ze haar leerproces kan versnellen. Teamgenoten Gianni van de Craats, Sen Roodenburg en Senna van Soelen zitten ook in deze selectie. Het achttal doorloopt een gezamenlijk én een op de persoon gericht opleidings- en coachingstraject waardoor ze goed voorbereid de volgende stappen in hun carričre kunnen maken.

Het seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup gaat op 14-16 april van start op Circuit Zandvoort.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS