Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Eerste podium in autosport voor Sen Roodenburg: “Hopelijk de eerste van vele bekers”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2022 06:30

Zolder – Sen Roodenburg heeft zondag tijdens de Zolder Superprix zijn eerste podium in de autosport veroverd. De 18-jarige coureur uit Krommenie eindigde in Divisie 1 van de Ford Fiesta Sprint Cup op de derde plaats. In de tweede race kwam de rijder van Bas Koeten Racing in de buurt van die prestatie, maar moest hij genoegen nemen met de vierde plaats in zijn klasse. Algemeen eindigde Roodenburg op de zevende en negende positie.

Sen Roodenburg

Tijdens de kwalificatie maakte Roodenburg een foutje door tegen de paaltjes bij de eerste chicane te rijden. Dat houdt in dat de tijd van dat rondje en zijn snelste ronde werden afgenomen. Hierdoor zat er niet meer in dan de negende tijd overall en de vijfde positie in Divisie 1.

Bij de start van de eerste race op zondagochtend maakte Roodenburg direct terrein goed. “Bij de vorige race in Zandvoort was mijn start niet goed, maar nu wel. Ik heb geen plek verloren en heb geprobeerd om de auto voor me te volgen. Op een gegeven moment kwam mijn teamgenoot Stefan Barewijk mij voorbij. Ik bleef achter hem en kon hem weer terug inhalen. Daarna ben ik naar de auto voor me gereden en heb ik die ook ingehaald. Ik had een gelukje dat iemand uitviel waardoor ik in mijn klasse op de derde plaats ben geëindigd.”

Dat betekende voor Roodenburg zijn eerste podium in de autosport. “Er gebeurde heel veel in de eerste race. Uiteindelijk werd ik zevende algemeen en derde in mijn klasse. Het is heel leuk en mooi om mijn eerste podium te pakken. Ik heb met karten vaker op het podium gestaan en ook gewonnen, maar dit is mijn eerste beker in de autosport. Hopelijk is het de eerste van vele bekers die volgen.”

Sen Roodenburg

Op zondagmiddag volgde de tweede race in de Ford Fiesta Sprint Cup. Door het afnemen van zijn ronde in de kwalificatie vertrok Roodenburg in Race 2 vanaf P11. “De start ging niet slecht, maar ook niet heel goed. Ik won een plekje, maar er kwam ook iemand buitenom. In het vervolg van de race heb ik eigenlijk wel goed gereden. Mijn rondetijden waren iets langzamer dan tijdens de eerste race, maar ik heb wel een aantal auto’s in kunnen halen. Daarna reed ik een beetje in niemandsland. Er was een gat achter me en ook een gat voor me. Ik eindigde overall op P9 en als vierde in mijn klasse. Het voelt heel goed om mijn eerste beker in de autosport binnen te hebben. Laten we hopen dat ik in Spa twee bekers mee naar huis mag nemen.”

De volgende races in de Ford Fiesta Sprint Cup staan gepland voor het weekend van 15-17 juli tijdens de Spa Euroraces op het circuit van Spa-Francorchamps.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS