Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Snelle Esmee Kosterman trakteert zichzelf op mooi verjaardagscadeau: podium tijdens openingsweekend Ford Fiesta Cup

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 april 2023 18:01

ZANDVOORT - Esmee Kosterman kon zich geen beter verjaardagscadeau voorstellen. De net achttienjarige coureur uit Cothen eindigde tijdens de VRM Voorjaarsraces op het F1-circuit van Zandvoort op de derde plaats. Zo trakteerde Esmee, die zondag jarig was, zichzelf op een ultiem verjaardagscadeau. Tijdens haar eerste raceweekeinde voor het succesvolle team van Bas Koeten Racing wist ze een overgroot deel van haar concurrenten in de Ford Fiesta Sprint Cup voor te blijven en kon ze de gang naar het podium maken.

Esmee Kosterman racet op haar verjaardag naar podium In Ford Fiesta Cup op Circuit Zandvoort


“Dit was vorig jaar echt niet mogelijk geweest”, zei ze direct na de race waarin ze haar podium veiligstelde. “Daarom zijn we ook naar Bas Koeten Racing gegaan. Ik doe er echt alles aan om alle bekers te winnen. Het is geweldig om naar P3 te rijden op mijn verjaardag. Ik heb mezelf maar een verjaardagscadeautje gegeven”, zei de net volwassen jongedame met een flinke glimlach op het gezicht.

In de kwalificatie reed Kosterman naar de derde positie en liep ze de tweede startplek op een haar na mis. De eerste race werd onder lastige omstandigheden verreden. Zondagnacht had het namelijk geregend. De Fiesta’s moesten als eerste de baan op en mochten de baan dus droog rijden: “De eerste race ging goed, tot de vierde ronde. Toen kreeg ik een beuk van iemand. Uiteindelijk kwam er zo'n groot gat dat ik nooit meer naar de top drie kon rijden. Zeker het begin van de race was tricky. We reden wel op regenbanden, maar het was nog steeds niet makkelijk.”

Kosterman was blij dat ze zich later op de dag nog een keer kon bewijzen. Nadat de deuk was uitgedeukt, stond ze vol goede moed aan de start van de tweede race van de dag: "Ik heb echt laten zien dat we erbij zitten.”

Esmee Kosterman jarig


Dat laatste deed de enige vrouw in het veld zeker. De beker voor het behalen van de derde plaats nemen ze haar niet meer af. Het is haar derde seizoen in de Fiesta en ze is uitermate trots op de vooruitgang die ze heeft geboekt: "Ik heb de afgelopen seizoenen superveel geleerd. Ik leer steeds beter met de auto om te gaan. Ik leer echt ontzettend veel bij dit team."

Kosterman begon op jeugdige leeftijd met karting en sport al heel veel, maar weet dat ze er nog een tandje bij moet doen om van P3 naar P1 te springen. “Dus ik moet aan de bak”, zei ze met een lach.

Onder het podium vertelde ze met een kletsnat pak van de champagne over haar doelen voor komend seizoen: “Zoveel mogelijk bekers binnenhalen en hopelijk kunnen we strijden voor een kampioenschap bij Bas Koeten. En het eerste meisje dat kampioen wordt in de Ford Fiesta, daar wil ik echt voor strijden.”

Esmee Kosterman Broekhuis partner in mobiliteit


Wat opvalt aan de nieuwe kleurstelling van de Fiesta van Esmee is de sponsoring van Broekhuis. Dit is een familiebedrijf dat sinds 1932 in Midden-, Oost- en Noord-Nederland actief is als partner in mobiliteit. Verspreid over 65 vestigingen vertegenwoordigen ze 18 automerken, 6 bedrijfswagenmerken en een motormerk. Naast deze dealervestigingen biedt Broekhuis een uitgebreid dienstverleningspakket voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Esmee is blij met de ondersteuning die ze krijgt van Broekhuis: “Broekhuis en ik zijn vorig jaar een samenwerking aangegaan. Toen hebben ze aangekondigd dat ze mijn hoofdsponsor zouden worden.”

Esmee bedankt haar ouders, familie en vrienden, de hele crew van Bas Koeten Racing en haar sponsoren voor een geweldig openingsweekend van de Ford Fiesta Sprint Cup.

Esmee Kosterman wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door:

Broekhuis
Covebo Uitzendgroep
Dimass Group B.V.
Optimerce B.V.
B.O.S. Nederland
PB Cleaning
Lease Result B.V.
Letselschadebureau Kloppenburg
Schinkel Financieel Advies
Rookmeldershop.nl
Veronica Verkeersschool Utrecht
The Black Wolf
Kosterman Hoveniers
Volt4U Zonnepanelen
Kaashuis Dorestad
De Leeuw & Partners
Jacomij Metalen & Jacomij Electronics Recycling
Cafe Pub de MalleMolen
Van Uem Autoschade

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS