Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Jenson de Leeuw dendert naar de champagne op Spa-Francorchamps: P1! "Superweekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2024 12:45

SPA – Autocoureur Jenson de Leeuw liet zich de champagne zondag goed smaken na afloop van de Spa Euro Races. De achttienjarige inwoner van Zeewolde denderde op het befaamde F1-circuit naar de overwinning tijdens de tweede race van het weekeinde in de Ford Fiesta Cup. Het leverde de snelle coureur van MV Motorsport bovendien ook de winst op in de Junior Cup, het klassement voor rijders tussen de 15 en 24 jaar.

Jenson de Leeuw

“Zweet en champagne, dat is de beste combinatie. Ik heb een lekkere race gehad. Hard gewerkt. We hadden een enorm goede pace. De auto voelde super”, vertelde Jenson met een brede lach. “Ik ben enorm tevreden. We kunnen terugkijken op een superweekend.”

En dat dankzij een reeks sponsors die hij naar het autoracen meenam uit het karten - de sport waarvan hij vorig jaar afscheid nam als veelvoudig Nederlands kampioen. “Het was lastig voldoende sponsoring bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk heb ik mijn sponsors uit het karten meegenomen. Daarbij zitten ook mensen die zelf in het karten reden. Zo hebben we een volledig seizoen racen bij elkaar gekregen en dat ik echt niet verwacht.”

Sterker nog, Jenson hield er zelfs rekening mee dat hij dit seizoen niet zou kunnen racen in een auto. “Het is pas in maart gelukt het budget rond te krijgen en het seizoen begon in april. Het was op het randje, maar het is gelukt. Ik ben blij en super dankbaar dat ik hier kan rijden. Ik focus me erop hier kampioen te worden.”

Die laatste opmerking vertelde impliciet hoe goed zijn loopbaan tot nu toe verloopt. Natuurlijk had hij zondag op de roemruchte Belgische piste een overwinning gescoord, maar Jenson weet inmiddels dat hij snel genoeg is om elke race te kunnen meedoen om de podiumplaatsen.

Jenson de Leeuw

“Ik kon vanaf het begin wegrijden en pushen”, blikte hij terug op de race van zondag. “We hadden een goede auto. In de eerste ronde was ik meteen een paar tienden tot een seconde sneller dan de rest. Daardoor heb ik meteen een gat kunnen slaan, heb ook weinig fouten gemaakt, maar aan het einde van de race verscheen de safety car nog op de baan. Dat maakte het nog even spannend omdat we daardoor langzamer moesten rijden.”

“Uiteindelijk kregen we te horen dat we niet achter de safety car zouden aansluiten maar dat we mochten doorrijden. Toen ben ik meteen gaan pushen om het gat hetzelfde te houden omdat Calvin (de Groot, red.) door die safety car best hard naar me toe kwam. Uiteindelijk heb ik het gat kunnen managen. Later kwam er nog full course yellow, wat nog even spannend was, maar het is goed afgelopen en ik ben supertevreden.”

Een dag eerder was hij al heel knap tweede geworden. “Ik liet in die race zelf nog wat liggen. Er waren punten die nog wel wat beter konden. Anders hadden we die race misschien ook wel kunnen winnen. Maar ik ben supertevreden over dit weekend. Ik denk dat we een echt topresultaat hebben neergezet.”

MV Motorsport van Maikel Verkade had een groot aandeel in zijn uitstekende optreden in Spa gehad, besefte Jenson. “Het team heeft echt een superauto neergezet met de setup. We hebben er hard aan gewerkt. De auto voelde fantastisch. Dat heeft zeker meegeholpen. Ik denk dat ik samen met de engineer goede stappen heb kunnen maken voor wat betreft mijn rijden.”

Jenson de Leeuw

Jenson bedankt MV Motorsport, ouders, Sun Edits, Teun Sonneveld Media en alle sponsors.

Jenson de Leeuw wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
A27 Expo
Holland Reklame en Standbouw
Deko Sign Reclame
AV bouwkunde
Dome simulators
Mitra zeewolde
Alra jachramen
Cafe friends Zeewolde
Ome Wim
Dutch Carpet Events
Glow by Linsey
Dekker auto groep
Baak automotive
ID engines
De Weerd tenten
VDV design
Van Musscher en Sonneveld makelaars
Media Supply
Riderslifestyle

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS