Formule 1

Senn Lindeman doet het gewoon wéér: derde kartwinst van 2022: "Deze zege nog mooier dan in Berghem"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 mei 2022 01:22 • Print artikel

SPA – Hij mag met zijn acht jaar dan een van de jongsten zijn in de Micromax-klasse, dat hij zondag op de hoogste trede van het podium stond, daar keek allang niemand meer van op. Karter Senn Lindeman uit Nuenen won in Spa-Francorchamps ook de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max van Chrono Karting. Hij boekte daarmee al zijn derde overwinning van het seizoen.

Senn Lindeman

Senn kwam puffend uit zijn kart nadat hij de finale op de beroemde Belgische piste overtuigend had gewonnen. “Het was best wel warm. Ik ben zeker blij. Deze overwinning is nog mooier dan in Berghem”, zei Senn, doelend op de eerste ronde van het NK die hij ook won.

“De baan is mooier en een beetje moeilijker.” Hoewel de talentvolle Birel-rijder van topteam Paauwer Kart Racing eerder dus al had bewezen had dat hij in deze klasse kan winnen, was hij er niet vanuit gegaan dat hij dat huzarenstukje in Spa kon herhalen. “Een podiumplaats had ik wel gedacht. Super dat ik weer win. Het is al mijn derde overwinning van het seizoen (Senn komt ook uit in andere kampioenschappen waarin hij voorin meedoet, red.).”

Dat wierp de vraag op hoe het komt dat hij dit seizoen zo sterk voor de dag is gekomen. “Ik weet niet hoe het komt”, zei Senn. “Gewoon door meer te trainen, denk ik. Papa (een voormalig kartkampioen, red.) geeft me ook goede lessen. Bijvoorbeeld dat ik later moet insturen of dat ik die of die bocht later moet proberen te remmen.”

Die lessen zijn blijkbaar goed aangekomen bij de talentvolle Nuenenaar. Want behalve de finale won hij zondag ook de kwalificatie en de prefinale. En dat voor iemand die vorig jaar pas debuteerde in het NK. Destijds werd hij als jongste van het deelnemersveld al knap vijfde in de Micromax-klasse. Toch is van vijf naar één een flinke sprong, wist ook Senn. “Ik had eigenlijk niet verwacht om dit seizoen zo snel al om de overwinning te kunnen meedoen. Dat is echt leuk. Ik wil nog meer wedstrijden winnen.”

Senn Lindeman

Zijn volgende race is het Nederlands kampioenschap Mini Junioren 60cc. Dat is een supercompetitieve klasse waarin ook jongens van elf, twaalf jaar meedoen. Senn: “Ik denk dat ik daar in het middenveld kan eindigen. De vorige keer was ik in dat kampioenschap zevende, dat was ook in Spa. Het is een moeilijkere klasse. Er zitten iets meer mensen met ervaring in.”

Wat de uitslag ook wordt, aan zijn inzet zal het in ieder geval niet liggen. Senn traint elke week hard. “En we hebben dertig wedstrijdweekenden. Ik vind het trainen leuk. Je gaat elke keer harder en harder. Je blijft harder gaan.” Wie weet leidt dat tot wat moois in Strijen. Senn heeft dit seizoen al overtuigend laten zien dat hij tot mooie dingen in staat is!

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Gallé Installaties
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS