Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Proton Huber Competition zet met Larry ten Voorde vijf Porsches 911 GT3 Cup in, in de Porsche Carrera Cup Duitsland

Uitgegeven door Peter Vader • 25 maart 2024 16:20

Proton Huber Competition zal dit jaar opnieuw sterk vertegenwoordigd zijn in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Na een fusie van het succesvolle FIA WEC en IMSA WeatherTech SportsCar Championship-team genaamd Proton Competition, zal het team uit Hofkirchen in Beieren met vijf Porsches 911 GT3 Cup ten strijde trekken in het traditierijke kampioenschap.

Porsche Carrera Cup Duitsland 2024 Proton Huber Competition Foto 1

De coureurs combineren een schat aan ervaring in Porsche-merkseries met hun grote talent. Het vijftal staat onder leiding van drievoudig Carrera Cup Duitsland-kampioen Larry ten Voorde. Naast de Nederlander zullen zijn landgenoot Flynt Schuring, Alexander Tauscher, Sebastian Freymuth en Horst Felix Felbermayr met het team strijden in de populaire monomerkencup.

Het wordt voor de 27-jarige Nederlander Larry ten Voorde een terugkeer bij de Beierse raceploeg. In 2020 won hij met het team al de Porsche Carrera Cup Duitsland-titel. Naast zijn successen in Duitsland won Ten Voorde vorig jaar voor de tweede maal de Porsche Mobil 1 Supercup-titel en reed hij vorig jaar ook in de Porsche Carrera Cup in Italië. Daarmee is hij een van de beste coureurs aller tijden in de Porsche-merkseries!

Porsche Carrera Cup Duitsland 2024 Proton Huber Competition Foto 2

Zijn landgenoot Flynt Schuring staat nog aan het begin van zijn carrière. De 17-jarige zal dit jaar voor het eerst meedoen aan de Proton Huber Competitie in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Vorig jaar nam hij voor het raceteam deel aan de Porsche Carrera Cup Benelux en eindigde op een sterke derde plaats.

Alexander Tauscher uit Neder-Beieren begint aan zijn tweede seizoen bij het team in de Porsche Carrera Cup Duitsland. In 2023 eindigde hij op de negende plaats in de felbevochten merkenbeker. Tauscher toonde deze winter zijn vaardigheden ook in de zeer competitieve Porsche Sprint Challenge Zuid-Europa, waar hij tweede werd in de Pro-klasse.

Porsche Carrera Cup Duitsland 2024 Proton Huber Competition Foto 3

Sebastian Freymuth maakt sinds 2022 deel uit van het team en zal dit jaar ook strijden om de Proton Huber Competitie in de Duitse Carrera Cup. Freymuth heeft tijdens zijn tijd bij het team uit Hofkirchen zijn prestaties voortdurend verbeterd. Meest recentelijk zette de 22-jarige een sterke prestatie neer in de Porsche Sprint Challenge Zuid-Europa en eindigde als derde in de Pro-klasse.

De line-up wordt gecompleteerd door de Oostenrijker Horst Felix Felbermayr, de derde generatie van de Felbermayr-familie die actief is in de autosport. De 18-jarige gaat zijn tweede seizoen in in de merkenbeker van hoog kaliber. Hij reed vorig jaar reed hij al voor het raceteam van Christoph Huber in de Porsche Carrera Cup Benelux en hij nam deel aan een gaststart in de Porsche Mobil 1 Supercup op de Red Bull Ring.

Porsche Carrera Cup Duitsland 2024 Proton Huber Competition Foto 4

"We kijken uit naar het komende seizoen in de Porsche Carrera Cup Deutschland", zegt Christoph Huber. “Na een moeilijk jaar vorig jaar hebben we geen middel onbeproefd gelaten om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het seizoen 2024. Het winterprogramma van dit jaar heeft ons al veel momentum gegeven, omdat we zeer goede resultaten hebben kunnen behalen met zowel de Porsche 911 GT3 Cup als onze GT3-auto. Met Larry ten Voorde verwelkomen we ook één van de beste coureurs uit de Porsche-merkseries terug in ons team, met wie we in 2020 al het kampioenschap wonnen. We verheugen ons op de seizoensopener in Imola!"

Het seizoen gaat dit jaar van 19 tot en met 21 april van start op het traditionele Italiaanse circuit, als onderdeel van het FIA WEC-ondersteuningsprogramma. Dit wordt gevolgd door zes evenementen samen met de DTM en de terugkeer van de merkenbeker naar Boedapest in Hongarije, waar de raceserie een programmaonderdeel zal vormen met de International GT Open. Begin juni, van 7 t/m 9 juni om precies te zijn komt de serie op het F1-circuit van Zandvoort.

Kalender Porsche Carrera Cup Duitsland 2024:

19.04. - 21.04. - Imola (IT)
26.04. - 28.04. - Oschersleben
07.06. - 09.06. - Zandvoort (NL)
21.06. - 23.06. - Budapest (HU)
16.08. - 18.08. - Nürburgring
06.09. - 08.09. - Sachsenring
27.09. - 29.09. - Red Bull Ring (AT)
18.10. - 20.10. - Hockenheimring


Porsche Carrera Cup Duitsland 2024 Proton Huber Competition Foto 5 teamledenPorsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS