Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Junior Bastian Buus wint superspannend duel met Morris Schuring; podium Larry ten Voorde met P3

Uitgegeven door Peter Vader • 9 september 2023 20:01

Porsche Junior Bastian Buus en Morris Schuring streden de hele wedstrijd nummer 11 van de Porsche Carrera Cup Deutschland om de leiding in een aangrijpend duel. Pas kort voor het vallen van de vlag wist de twintigjarige Buus de beslissende stap te zetten en zijn tweede overwinning van het seizoen te realiseren. Schuring kwam als tweede over de streep en werd gevolgd door zijn Nederlandse landgenoot en serieleider Larry ten Voorde. De twaalfde ronde van de snelste mono merkencup ter wereld met de 375 kW (510 pk) sterke Porsche 911 GT3 Cup volgt zondag om half twaalf op de Sachsenring.

Porsche Carrera Cup Deutschland Sachsenring zaterdag startveld met Schuring voorop

De bocht naar rechts aan het einde van het lange rechte stuk van start en finish biedt de beste inhaalmogelijkheid op de Sachsenring. En dit is precies waar Bastian Buus in bijna elke ronde polesitter Morris Schuring aanviel. Meermaals leek het erop dat de 20-jarige Deen van het Allied-Racing team erin zou slagen – en hij wist zelfs heel kort de leiding te nemen. Schuring had echter altijd een antwoord – tot de voorlaatste ronde. Deze keer dook Buus naar links en wurmde zich vervolgens langs rechts – en verraste uiteindelijk zijn 18-jarige rivaal.

Porsche Carrera Cup Deutschland Sachsenring zaterdag podium met champagne Buus Schuring Ten_VoordeDe overwinning werd met champagne gevierd, v.l.n.r. Bastiaan Buus, Morris Schuring (op de rug) en Larry ten Voorde

“Elke ronde probeerde ik een andere inhaalmanoeuvre. Alleen degene waar Sascha Maassen me over vertelde, werkte echt”, zei Buus in dank aan de voormalige Porsche-fabrieksrijder en huidige Porsche Junior-coach. Dankzij zijn tweede overwinning van het seizoen schoof Buus op naar de tweede plaats in het algemeen klassement en dichtte hij het gat met kampioenschapsleider Larry ten Voorde, die als derde eindigde. “Morgen start ik vanaf pole position, dan is het tijd voor de volgende overwinning”, aldus Buus vooruitkijkend naar race twaalf van de Porsche Carrera Cup Deutschland.

Schuring_voor_Buus_gevolgd_door_Ten_Voorde
Morris Schuring (voorop) vocht de hele wedstrijd met Bastiaan Buus om de overwinning, gevolgd door Larry ten Voorde

Het is begrijpelijk dat Morris Schuring teleurgesteld was dat hij zijn eerste poleposition in de Carrera Cup niet kon omzetten in zijn eerste overwinning. 'Ik heb alles geprobeerd om Bastian af te weren. Zijn bewegingen waren erg agressief en hij verraste me met de laatste. Natuurlijk ben ik blij met de tweede plaats, maar ik had liever gewonnen”, aldus de Nederlander, die uitkomt voor het Zwitserse team FACH AUTO TECH. Schuring krijgt dit weekend al zijn kans op revanche: voor de twaalfde seizoensronde op zondag zal hij naast polesitter Buus op de eerste startrij staan en alles gaan geven om Buus voor te blijven.

Larry ten Voorde had de beste plek in huis om het duel tussen Schuring en Buus te aanschouwen. “Dat was heel interessant”, grijnsde de tweevoudig Carrera Cup-kampioen van het GP Elite-team. “Dankzij hun duel kon ik op zeer korte afstand komen. Maar uiteindelijk waren ze vandaag allebei gewoon sneller dan ik.”

Porsche Carrera Cup Deutschland Sachsenring zaterdag foto 2

Tussen de Nederlander Loek Hartog (Team GP Elite) en de Duitser Alexander Tauscher (Huber Racing) kwam Theo Oeverhaus (CarTech Motorsport Bonk) als vijfde over de finish. Dit was de vijfde overwinning van de Duitser op de Rookie-ranglijst dit seizoen. “Ik concentreerde me op het winnen van de Rookie-klasse en nam geen onnodige risico’s in de strijd om posities”, gaf de klassementsleider uit Osnabrück toe. Zijn landgenoten Vincent Andronaco (Allied Racing) en Janne Stiak (ID Racing) completeerden het Rookie-podium.

In tegenstelling tot Oeverhaus miste Sören Spreng (Team GP Elite), de huidige leider in het ProAm-klassement, dit keer het podium vanwege een spin. In plaats daarvan gingen de top drie plaatsen naar Ahmad Alshehab uit Koeweit, de Duitser Michael Essmann (beide CarTech Motorsport Bonk) en Georgi Donchev (ProfilDoors by Huber Racing) uit Bulgarije. “Het is belangrijk dat ik het gat met Sören heb kunnen verkleinen”, zei winnaar Alshehab, die op de tweede plaats staat in het algemene ProAm-klassement. “Hopelijk kan ik dat zondag in de race weer doen.”

Uitslag race 11, Porsche Carrera Cup Deutschland, Sachsenring (D):
1. Porsche Junior Bastian Buus (DK/Allied-Racing), 31:42,305 minuten
2. Morris Schuring (NL/FACH AUTO TECH), +1.270 seconden
3. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), +3.097 seconden
4. Loek Hartog (NL/Team GP Elite), +8.147 seconden
5. Theo Oeverhaus (D/CarTech Motorsport Bonk), +8.503 seconden
6. Alexander Tauscher (D/Huber Racing), +8.659 seconden

Stand Porsche Carrera Cup Deutschland / Coureurs (na 11 races):
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 233 punten
2. Porsche-Junior Bastian Buus (DK/Allied-Racing), 173 punten
3. Harry King (VK/Allied-Racing), 166 punten
4. Loek Hartog (NL/Team GP Elite), 162 punten
5. Morris Schuring (NL/FACH AUTO TECH), 114 punten

Stand Porsche Carrera Cup Deutschland / Rookies (na 11 races):
1. Theo Oeverhaus (D/CarTech Motorsport Bonk), 175 punten
2. Harri Jones (AUS/Scherer Sport PHX), 159 punten
3. Vincent Andronaco (D/Allied-Racing), 155 punten

Stand Porsche Carrera Cup Deutschland / ProAm (na 11 races):
1. Sören Spreng (D/GP Elite), 209 punten
2. Ahmad Alshehab (KWT/CarTech Motorsport Bonk), 201 punten
3. Georgi Donchev (BG/ProfilDoors van Huber Racing), 181 punten

Stand Porsche Carrera Cup Deutschland / Teams (na 11 races):
1. Team GP Elite (NL), 410 punten
2. Allied-Racing (D), 354 punten
3. FACH AUTO TECH (CH), 191 punten

Porsche Carrera Cup Deutschland Sachsenring zaterdag Heftig_duel_Buus_met_Schuring

Porsche Carrera Cup Deutschland Sachsenring zaterdag fraai startveld met Schuring vooropPorsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS