Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Carrera Cup Deutschland - Kampioenschapsleider Larry ten Voorde wil overwinning van vorig jaar herhalen

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2023 18:01

Voor de vierde ronde van het seizoen gaat de Porsche Carrera Cup Deutschland dit weekend (4-6 augustus 2023) naar de Nürburgring. Het 32-koppige veld van Porsche 911 GT3 Cup-auto's zal op zaterdag en zondag twee races van 30 minuten rijden op de korte versie van het Grand Prix-circuit. Een van de grote favorieten is kampioenschapsleider Larry ten Voorde: vorig jaar vierde de tweevoudig Carrera Cup-kampioen een overwinning in de Duitse Eifel. Op vrijdagmiddag bevestigde hij zijn ambitie om weer te winnen met de snelste tijd in de kwalificatie. Een uitstekend en vooral hoopgevend begin van dit Nürburgring-weekend.

Porsche Carrera Cup Deutschland Nurburgring Team GP Elite

“Op de korte versie van 3,6 kilometer van het Grand Prix-circuit zullen de rondetijden nog dichterbij liggen dan normaal. Dat zal stressvol zijn, vooral in de kwalificatie. Maar zelfs als het in de kwalificatie niet zo soepel gaat als ik zou willen, zijn er genoeg kansen om in te halen, zodat we plaatsen in de race kunnen inhalen”, zegt Larry ten Voorde, de huidige leider van de Porsche Carrera Cup. Na tot nu toe drie overwinningen te hebben behaald dit seizoen, weigert de Nederlander van het GP Elite-team zichzelf onder druk te zetten. "Natuurlijk wil ik mijn succes uit 2022 herhalen en minstens één race winnen, maar ik heb een voorsprong van 28 punten op de nummer twee in het klassement - dus het zijn echt mijn achtervolgers die onder druk staan."

Zijn beste achtervolger, Harry King, staat 28 punten achter. De Britse racer won dit seizoen één ronde aan het stuur van zijn Porsche 911 GT3 Cup. “Dit is de eerste keer dat ik deelneem aan een race op de Nürburgring. Ik ken het circuit alleen van de officiële testdag van de Porsche Carrera Cup Deutschland. Het regende toen, wat mijn voorbereiding beïnvloedde”, legt de coureur van Allied-Racing uit. "Mijn belangrijkste doel is om het gat naar Larry te dichten."

Porsche Carrera Cup Deutschland Nurburgring Team GP Elite pitsstraat

Hoewel Loek Hartog dit seizoen tot nu toe twee races heeft gewonnen, is de lange GP Elite-coureur de laatste tijd niet in vorm. "Ik weet niet zeker waarom het nota bene tijdens mijn thuisrace in Zandvoort zo slecht ging", zegt de Nederlander, die voor eigen publiek genoegen moest nemen met een vijfde en elfde en daardoor zijn leiding verspeelde in het klassement. “Ik hoop dat ik op de Nürburgring mijn oude vorm kan terugvinden. De baan ligt me goed en ik wil weer vechten voor een podiumplaats.”

Met twee tweede plaatsen in Zandvoort is Porsche Junior Bastian Buus dichter bij de kopgroep gekomen. “Na een paar tegenslagen aan het begin van het seizoen gaat het nu heel goed. Ik hou van de Nürburgring, de races daar zijn altijd spannend. Misschien slaag ik er zelfs in om mijn eerste zege van het seizoen binnen te halen”, stelt de 20-jarige Deen.

Porsche Carrera Cup Deutschland Nurburgring Team GP Elite Larry ten Voorde

Programma Porsche Carrera Cup Deutschland, Nürburgring (D):

Vrijdag 4 augustus
9:45 – 10:45 am: Practice
4:05 – 4:40 pm: Qualifying

Zaterdag 5 augustus
11:20 – 11:50 am: Round 7

Zondag 6 augustus
11:20 – 11:50 am: Round 8

Tussenstand Porsche Carrera Cup Deutschland / Rijders (na 6 races)
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 131 points
2. Harry King (UK/Allied-Racing), 103 points
3. Loek Hartog (NL/Team GP Elite), 102 points
4. Porsche-Junior Bastian Buus (DK/Allied-Racing), 77 points
5. Morris Schuring (NL/FACH AUTO TECH), 48 points

Stand Porsche Carrera Cup Deutschland / Teams (na 6 races)
1. Team GP Elite (NL), 239 points
2. Allied-Racing (D), 187 points
3. FACH AUTO TECH (CH), 87 points

Porsche Carrera Cup Deutschland Nurburgring Team GP Eliten Huub van Eijndhoven

Porsche Carrera Cup Deutschland Nurburgring Team GP Elite Ghislain Cordeel

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring P1 Kwalificatie


Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Raceweek


Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Tijdschema
Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS