Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Podium voor Max Tubben tijdens Trophy of the Dunes in Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2022 05:15

Zandvoort – Max Tubben heeft zich weer naar het podium weten te vechten in de Supercar Challenge. De talentvolle autocoureur uit Nieuw-Weerdinge, uitkomend voor Zilhouette Racing, reed in de tweede race van de Trophy of the Dunes op Circuit Zandvoort naar de derde plaats. Ook in de eerste race op zaterdag koerste Tubben af op een podiumplaats, maar toen viel hij in kansrijke positie uit door een gebroken wiellager.

Max Tubben

Het weekend in Zandvoort begon met de testdag op vrijdag. “We hebben een wisselend weekend achter de rug met goede en slechte momenten. Tijdens de testdag op vrijdag hebben we 4,5 à 5 uur kunnen rijden en zijn we geen problemen tegengekomen. Juist in de eerste race op zaterdag kwam de pech. Ik lag op de derde plaats met 12 seconden voorsprong op de nummer 4 en toen brak het wiellager. Helaas moesten we daardoor de strijd staken. Dat was heel jammer. Op vrijdag rij je bijna 5 uur en gebeurt er niks en dan vlieg je er in de race uit.”

Zaterdagavond stond daardoor in het teken van het klaarmaken van de auto. “In de tweede race hadden we een goede start en reed ik aanvankelijk op P4. Na de pitstops kon ik voorbij aan Bob Herber en die derde plaats heb ik tot de finish vast kunnen houden met een mooie voorsprong. Helaas is die BMW M6 niet bij te houden. Dat is heel frustrerend, maar was kun je eraan doen?”

Max Tubben

In de strijd van de Supercar Challenge staat Tubben nog altijd op de vijfde plaats in de tussenstand. “Helaas ben ik dit seizoen een aantal keer uitgevallen. Er komen nog twee races aan in Spa-Francorchamps en Assen. Over twee weken rijden we in Spa en dat is een circuit met veel lange rechte stukken. Dat zal enorm in het voordeel van de M6’en zijn. Het is afwachten hoe dat gaat lopen. Daarna sluiten we het seizoen af in Assen. Daar kijk ik wel naar uit, want dat is altijd een speciale race voor mij.”

Max Tubben

Max Tubben wil graag zijn ouders, vriendin en supporters bedanken. In zijn raceactiviteiten wordt hij ondersteund door:

Tuindeco
Gadero
Zilhouette Racing
Viscaal
LB instalatiebedrijf Langeland Borgman
Meendering bouw en techniek
Berton
4 TrexLogistics BV
Wigchers Internationaal transport
HUMO service
Autobedrijf Ferry Snijders
Mulder Hallenbouw
Kral-Westen
Het Kloosterwonen living en livestyle
Trip Advocaten & Notarissen
Alrik hekwerk en omgevingsbeheer
Remmont BV
Gardenlux
Caprotech
RM Karting

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS