Autosport NL • Formule Ford

Michel Florie doet goede zaken in Formule Ford, Bart van Os smaakmaker

Uitgegeven door Casper Bekking • 12 augustus 2012 14:31

ZANDVOORT - Michel Florie heeft uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd in het Dutch Formula Ford Championship. De ervaren coureur hield de jonge talenten achter zich. In alle drie de races was Florie de te kloppen man, al zorgde mechanische pech in de eerste race ervoor dat Bas Schouten er met de winst vandoor ging.

De eerste race leverde de zege op voor de als derde gestarte Bas Schouten, na een spannende strijd om de zege. In de laatste ronde nam Schouten de leiding over van Michel Florie, die de gehele race aan kop had gelegen. De ervaren man kreeg in de slotronde te maken met een versnellingsbakprobleem en moest met enkel de tweede versnelling de finish zien te halen. Dat lukte zelfs nog op de derde plaats, achter Bart van Os, die in de kwalificatie een opgeblazen motor had. Max van Splunteren en Wouter Boerekamps maakten na een mooie strijd met diverse positiewisselingen de top-5 vol.

Ook de tweede race leverde een mooi spektakel op met minimale verschillen. Ditmaal hield Michel Florie de leiding vast tot aan de vlag en boekte een zwaarbevochten zege. Op anderhalve tiende finishte Bas Schouten als tweede, met Bart van Os in zijn kielzog eveneens binnen de seconde van de winnaar. Max van Splunteren en Wouter Boerekamps werden wederom vierde en vijfde.

Ook de derde race leverde het nodige spektakel op. Michel Florie greep de volle winst maar de absolute smaakmaker was Bart van Os. Vanaf P14 werkte het jonge talent zich op tot de tweede plaats door in de voorlaatste ronde Bas Schouten te passeren. Uiteindelijk hield Van Os op de streep 0.027 seconden voorsprong over. Max van Splunteren kon zich ondanks een goede openingsronde niet mengen in de strijd om de kopposities en moest op ruim vier seconden genoegen nemen met de vierde plaats. Wouter Boerekamps finishte net voor Jean Paul van Dongen als vijfde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS